Χωρίς κατηγορία

Μάθηση προσανατολισμένη στην αγορά εργασίας

Off

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Ιωάννη Μήτση μαζί με 20 Επιμελητήρια απ’ όλη την Ελλάδα διαμέσου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων συμμετείχε στο 3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 750 επιχειρηματιών από τις 45 χώρες της Ευρώπης.
Τα τέσσερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η διεθνοποίηση, η αγορά εργασίας, η χρηματοδότηση και η ενέργεια
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έκανε παρεμβάσεις σε δύο από τα τέσσερα θέματα. Για Αγορά Εργασίας, στην παρέμβασή του ο κ. Μήτσης ανέφερε: 
«Είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ε.Ε. η ανεργία που σε ορισμένες περιπτώσεις  όπως στη χώρα μου υπερβαίνει το 27% και μάλιστα στους νέους μέχρι 25 ετών το ποσοστό υπερβαίνει το 50%. Παρ’ όλα τα κονδύλια που διατίθενται από την Ε.Ε. για την παροχή δεξιοτήτων στους ανέργους για μείωση της ανεργίας και αύξηση της επιχειρηματικότητας, τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Η Ε.Ε. σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια πρέπει να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στοχευμένο και εξειδικευμένο σε ειδικότητες που έχει ανάγκη η επιχειρηματικότητα.
Τα Επιμελητήρια με την πείρα που διαθέτουν στην αγορά εργασίας πρέπει να είναι οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων δεξιοτήτων ώστε και η ανεργία να μειωθεί και η επιχειρηματικότητα να αυξηθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη προς όφελος των εθνικών οικονομιών».
Για τη χρηματοδότηση σημείωσε: Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλες τις Μ.Μ.Ε. όλων των χωρών πολύ δε περισσότερο των χωρών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση όπως η χώρα μου και πρέπει η ΕΕ μ’ ένα καθαρό, ευέλικτο και ξεκάθαρο νομοθετικό πλέγμα να οριοθετήσει τους κανόνες χρηματοδότησης, διότι η χρηματοδότηση είναι άμεσα συνδεδεμένη, με την οικονομία κάθε χώρας τουτέστιν αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη, τη διεθνοποίηση και πάνω απ’ όλα για την μείωση της ανεργίας»
Οι μετέχοντες στη συνεδρίαση κατέληξαν σε μία έκκληση για:
• μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία, που θα υποστηρίζει και υπερασπίζεται τα κοινά οικονομικά συμφέροντα στις παγκόσμιες αγορές,
• περισσότερα συστήματα μάθησης προσανατολισμένα στην αγορά εργασίας για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των ειδικευμένων εργαζομένων,
• φορολογικά συστήματα φιλικά προς τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων,
• πιο ευέλικτες και καινοτόμες προσεγγίσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης.
Κατά την παραμονή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Μήτσης συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γεώργιο Κύρτσο και Εύα Καϊλή καθώς και με τον Εμπορικό Ακόλουθο Παντελή Κάσιο και τη Διευθύντρια του Γραφείου Βρυξελλών της ΚΕΕΕ Ειρήνη Κωνσταντινίδου με τους οποίους είχε διαδοχικές συζητήσεις για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και για την περιοχή μας γενικότερα σε ό,τι αφορά έργα υποδομής και ανεργίας.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ