Επικαιρότητα

Γιορτές με στόχο την προβολή της πόλης

Off

Την βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ιωαννιτών θα αποτελέσουν μία ισχυρή βάση, ώστε από την επόμενη χρονιά, η πόλη να καταστεί σε νούμερο ένα τουριστικό εορταστικό προορισμό, εκφράζουν κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αρχής.
Χωρίς να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ν. Γκόλας και Π. Κολόκας όπως και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, έκαναν γνωστό ότι, οι εκδηλώσεις κινούνται στη λογική της επένδυσης, στον πολιτισμό και της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης.
Εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν και τη σφραγίδα της εορταστικής περιόδου, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα, η Δημοτική Αρχή απευθύνει ανοιχτό προσκλητήριο σε συλλόγους, φορείς και σωματεία να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, βάζοντας τη δική τους πινελιά.
Όπως τόνισε ο κ. Γκόλας, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία εορταστική ατμόσφαιρα για πολλές ημέρες και με αποκεντρωμένο χαρακτήρα. Ο κ. Κολόκας τόνισε από την πλευρά του πως η πόλης των Ιωαννίνων έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει έναν κορυφαίο προορισμό για τις ημέρες των Χριστουγέννων, μόνο που απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών. «Έχουμε ήδη καταλήξει στη διενέργεια κάποιων εκδηλώσεων που πιστεύουμε ότι θα ανεβάσουν την επισκεψιμότητα της πόλης μας», σημείωσε ο κ. Κολόκας.
«Ξεκινάμε τη φετινή χρονιά μία μεγάλη προσπάθεια να καταστήσουμε τα Γιάννινα πρώτη πόλη στους εορταστικούς προορισμούς της χώρας», σημείωσε ο κ. Γκόλας για να απαντήσει και σε ερώτηση για το εάν προκύπτει μία μεγάλη χρονική καθυστέρηση για την διενέργεια των φετινών εκδηλώσεων.
«Οι αλλαγές που έγιναν μετά τις εκλογές άλλαξαν αρκετά δεδομένα και είναι ευνόητο ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε οριστικοποιήσει κάποια πράγματα πριν από πολλούς μήνες. Πιστεύω όμως ότι κάναμε σταθερά και προσεκτικά βήματα, έστω κι αν υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση»,σημείωσε.
Τέλος ο Κ. Γκόγκος τόνισε πως στο εορταστικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν όλες οι δομές του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Τηλέφωνο ενημέρωσης
Να προσθέσουμε, τέλος, πως στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού που αναλαμβάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, καλεί όλους όσοι προγραμματίζουν κάποια δράση για τις γιορτές να απευθυνθούν στο γραφείο του Αντιδημάρχου Παιδείας και στο τηλέφωνο  2651-3-61368, ώστε να υπάρξει η ανάλογη συνεργασία και να ενταχθούν στο συνολικό προγραμματισμό των εκδηλώσεων. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου