Επικαιρότητα

«Παράθυρο» για την παραχώρηση στην τοπική κοινωνία

Off

Ένα νέο «παράθυρο» διεκδίκησης της παραχώρησης στην τοπική κοινωνία και εν προκειμένω στην Περιφέρεια Ηπείρου άνοιξε για το στρατόπεδο «Παπακώστα» στην Άρτα.

Η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, προφανώς όμως και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τους τοπικούς φορείς επηρέασαν καθοριστικά και σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο αποδέχεται κατ’ αρχάς το παλαιότερο αίτημα για την παραχώρηση του στρατοπέδου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αυτή που ενδιαφέρεται πρωτίστως, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες η αναζήτηση έκτασης ή κτιριακών εγκαταστάσεων για την μεταφορά του διοικητηρίου στην Άρτα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Γ. Ζάψας ζήτησε ενημέρωση από το Σώμα με τον Αλ. Καχριμάνη να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και να τονίζει πως έχει ζητήσει επιπλέον από την υπουργό κα Γεροβασίλη να διαλευκάνει το ζήτημα σχετικά με την παραχώρηση με τον υπουργό Άμυνας κ. Αποστολάκη.

Λόγω και της προεκλογικής περιόδου η προοπτική εξαγοράς οικοπέδου και κτιριακών εγκαταστάσεων με το ποσό του 1 εκ. ευρώ που είχε αποφασιστεί από την Περιφέρεια, δεν πρόκειται να προχωρήσει.

«Υπάρχει η παλαιά αίτησή μας στο υπουργείο Άμυνας ώστε να παραχωρηθεί το στρατόπεδο, με αντίστοιχους όρους με αυτούς που παραχωρήθηκε το στρατόπεδο «Αγ. Ανδρέα» στην Πρέβεζα», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

 

Τα ταμειακά διαθέσιμα

Περισσότερο θετική από ό,τι φάνηκε η ΚΕΔΕ, είναι η ΕΝΠΕ στην προοπτική μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος με όρους υποχρεωτικότητας, όπως απαιτεί η σχετική ΚΥΑ που υπογράφηκε πριν από 20 ημέρες.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» Γ. Ζάψας απευθυνόμενος στην οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου ζήτησε ενημέρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα και για τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν  μεταφερθεί στην ΤτΕ.

Η πραγματικότητα σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη είναι πως το σύνολο των διαθεσίμων των Περιφερειών μέσω του ΠΔΕ βρίσκονται στην ΤτΕ και ένα μικρό ποσό στις συστημικές και τις συνεταιριστικές τράπεζες. Ενδιαφέρουσα ωστόσο ήταν η παρέμβαση του Β. Τσίκαρη, που με την ιδιότητα του διοικητή του ΠΓΝΙ χαρακτήρισε «εγκληματικό» και σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών, να μην μεταφέρονται τα διαθέσιμα των δήμων στην ΤτΕ. «Στο ΠΓΝΙ είχαμε επιπλέον κέρδος 300.000 ευρώ από τους τόκους σε ένα χρόνο. Θεωρώ εγκληματικό σε βάρος των πολιτών να υπάρχουν εκατομμύρια όπως έχει ο δήμος Ιωαννιτών και να μην κατατίθενται στην ΤτΕ, για να γίνουν έργα σε όφελος των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου