Επικαιρότητα

Κερδίζει το στοίχημα ο «αστικός κήπος»

Off

Αν το μεγαλύτερο στοίχημα της τοποθέτησης ενός «αστικού κήπου», όπως ορίζεται το Parklet ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, το στοίχημα έχει κερδηθεί από τον πρώτο κιόλας μήνα μετά την τοποθέτηση του πρώτου «αστικού κήπου» στο δήμο Ιωαννιτών.

Το Parklet που τοποθετήθηκε δίπλα στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας έχει «υιοθετηθεί» από τα παιδιά των δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στο συγκρότημα και το πρωί της Δευτέρας μαθητές του 2ου Πειραματικού ήταν αυτοί που έστειλαν το δικό τους μήνυμα φροντίδας, φυτεύοντας λουλούδια και φυτά στο Parklet. Στη σημασία της ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς αναφέρθηκε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελ. Βασιλείου τονίζοντας πως η εμπειρία των πρώτων εβδομάδων δείχνει πως η πλειονότητα των πολιτών σέβεται – με μικρές εξαιρέσεις – τον χώρο.

 «Τοποθετήσαμε το parket στην είσοδο ενός κεντρικού σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούν παιδιά όλων των βαθμίδων, με σκοπό να το “υιοθετήσουν” και να το προστατεύσουν κι έχοντας στόχο την ανάπτυξη οικολογικής – περιβαλλοντικής συνείδησης, την ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών που απαρτίζουν μια σχολική κοινότητα αλλά και των περιοίκων που μπορούν να το χρησιμοποιούν όλες τις ώρες της ημέρας δημιουργώντας έτσι μια “αίσθηση γειτονιάς”. Η πρώτη μας δράση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της έκτης τάξης του 2ου πειραματικού σχολείου αφορούσε την φύτευση λουλουδιών και φυτών, αλλά κυρίως την μετάδοση περιβαλλοντικών μηνυμάτων μέσα από τις αφίσες και τις ζωγραφιές των παιδιών που διακοσμούν πλέον το parklet», δήλωσε η κ. Βασιλείου.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους να σέβονται τους δημόσιους χώρους και να μην τους βανδαλίζουν, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά στο Δήμο μας.

Τέλος, ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του 2ου πειραματικού δημοτικού σχολείου, Βερενίκη Κύρκου, και τους εκπαιδευτικούς, Θανάση Χειλά και Μπέττυ Τζακώστα, για την ενεργό συμμετοχή τους στην δράση, καθότι προετοίμασαν τα παιδιά το προηγούμενο διάστημα για το τις ευθύνες που έχει η «υιοθεσία» ενός αστικού κήπου, ενώ επιμελήθηκαν και τις αφίσες με τα περιβαλλοντικά μηνύματα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου