Επικαιρότητα

Στο τραπέζι τα προβλήματα των μετακινήσεων

Off

Ένα άνοιγμα στο διάλογο μέσα από τον οποίο θα μπορούσαν να προωθηθούν και συγκεκριμένες λύσεις αποτέλεσε η σύσκεψη για τις μετακινήσεις των φοιτητών, που έγινε χτες το πρωί στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσία του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανου Μουστακλή και εκπροσώπων των φοιτητών. 

Κεντρικά θέματα ο αριθμός των δρομολογίων, το κόστος της προπληρωμένης κάρτας, η κάλυψη και νέων περιοχών που διαμένουν φοιτητής κ.α.

Από τη μεριά του ο Πρύτανης κ. Αλμπάνης, ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τον αριθμό των λεωφορείων που διενεργούν συγκεκριμένα δρομολόγια από την πόλη προς το Πανεπιστήμιο. Σημείωσε δε ότι απαιτείται επανασχεδιασμός για περιοχές εκτός των Ιωαννίνων για τις οποίες λόγω έλλειψης σπιτιών στο κέντρο υπάρχει μεγάλη ζήτηση (πχ η Ανατολή, το Πέραμα). 

Ο κ. Αλμπάνης έθεσε και το θέμα της τιμής της κάρτας διαδρομών λέγοντας ότι θα μπορούσε η διοίκηση του ΚΤΕΛ να το ξαναδεί αφού πρόκειται στην ουσία για προπληρωμένες διαδρομές που είναι προς το συμφέρον της εταιρίας.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μουστακλής υπερασπίστηκε την πολιτική της εταιρίας θυμίζοντας πως το εισιτήριο σε σχέση με άλλες πόλεις είναι φτηνό. Ως παράδειγμα ανέφερε την Πάτρα όπου το εισιτήριο όπως είπε είναι 0,80 ενώ στα Γιάννενα είναι 0,60. Για τον αριθμό των δρομολογίων είπε ότι θα επανεξεταστεί το πρόγραμμα καθώς παρουσιάζεται πρόβλημα όταν μεγάλος αριθμός φοιτητών επιλέγει συγκεκριμένες γειτονιές. 

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών ζήτησε μεταξύ άλλων και μέριμνα για τους φοιτητές που ζουν στις Εστίες και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να καλύψουν το κόστος του εισιτηρίου. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου