Επικαιρότητα

Με συγκεκριμένες προτάσεις για τις «επίμαχες» περιοχές

Off

Υπέρ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδών» τάσσεται το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου, αναφορικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου για το οποίο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει στην τελευταία συνεδρίαση.

Το δημοτικό συμβούλιο παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στην αρχική προτεινόμενη χάραξη εξέφρασε ενστάσεις για την όδευση του αγωγού, καθώς όπως εξήγησε μιλώντας στο ITV ο δήμαρχος Ζαγορίου, ο αγωγός διέρχεται από μικρή απόσταση από οικισμούς, αλλά και μνημεία της περιοχής.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε στην πρόσφατη συνεδρίασή του την ικανοποίηση για την αλλαγή της όδευσης που αφήνει εκτός την περιοχή της Τσίπιανης, χωρίς να επηρεάζει το πέτρινο γεφύρι δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το γεφύρι του Καμπέρ Αγά στους Μηλιωτάδες.

Ο κ. Σπύρου τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στα δάση του Ανατολικού Ζαγορίου από τα οποία διέρχεται η προτεινόμενη όδευση του αγωγού, με το δημοτικό συμβούλιο να στέλνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλυτικά τις προτάσεις για τις «επίμαχες» περιοχές.

Η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου για την χάραξη του αγωγού παραμένει ίδια με την προηγούμενη γνωμοδότηση, το 2018 ώστε ο αγωγός φυσικού αερίου να ακολουθεί την παλιά εθνική Ιωαννίνων – Μετσόβου, παράλληλα όμως και την Εγνατία Οδό.

«Θεωρούμε ότι από τη στιγμή που κατασκευάστηκε ο οδικός άξονας και υπήρξαν οι συγκεκριμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, είναι από τη μία υπερβολή και από την άλλη ευκαιρία, η χάραξη ενός αγωγού φυσικού αερίου, να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή και για περιβαλλοντικούς και για λειτουργικούς σκοπούς», σημείωσε ο κ. Σπύρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου