Επικαιρότητα

«Βαραίνει» ο καιρός το σαββατοκύριακο

Off

«Φονικός» μπορεί να μην είναι ο χιονιάς που αναμένεται να πλήξει το σύνολο σχεδόν της χώρας από το πρωί του Σαββάτου, σίγουρα όμως θα επιφέρει μία δραματική μεταβολή στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες της τελευταίας εβδομάδας.

Ένα σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά του τις χιονοπτώσεις στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κατέβει από τη βορειοδυτική Ρωσία προς τη βαλκανική και σε συνδυασμό με ένα χαμηλό βαρομετρικό από το Ιόνιο, θα επηρεάσει και την περιοχή της Ηπείρου.

Οι προβλέψεις δείχνουν ασθενείς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδεχομένως και στην πόλη των Ιωαννίνων το απόγευμα του Σαββάτου, όμως το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του διημέρου για την Ήπειρο θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της μίνι κακοκαιρίας θα είναι η πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τα 1500 μέτρα που θα φτάσει το Σάββατο έως και τους 15 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στα Ιωάννινα θα αρχίσει σταδιακά από το Σάββατο να πέφτει, ενώ την Κυριακή δεν αποκλείεται να επικρατήσει ολικός παγετός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 0 βαθμούς Κελσίου.

«Το σύστημα από τη Ρωσία θα πλήξει περισσότερο τη βορειοανατολική Ελλάδα και την Πελοπόννησο με έντονες χιονοπτώσεις, όχι όμως τόσο τη δική μας περιοχή, αφού η οροσειρά της Πίνδου δεν επιτρέπει στο σύστημα αυτό να περάσει δυτικά», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ