Επικαιρότητα

Προχωράνε έργα και μελέτες στον Δήμο Ζίτσας

Off

Μελέτες έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.533. 200 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας το βράδυ της Τρίτης 

Το σώμα ενέκρινε τις μελέτες μιας σειράς έργων συνολικού προϋπολογισμού 753.200 ευρώ σε Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου καθώς επίσης και την εκτέλεση δύο σημαντικών έργων στη Δ.Κ. Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ:

•Το έργο «εκσυγχρονισμός γηπέδου ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 405.000 ευρώ, θα καλύψει τις ανάγκες της «Θύελλας Ελεούσας», της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου  Ζίτσας σε αριθμό αθλητών, καθώς στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου αθλούνται και αγωνίζονται περισσότερα από 150 παιδιά όλων των ηλικιών. Το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων στα γήπεδα Κληματιάς προϋπολογισμού 183.520 ευρώ και Πρωτόπαππας προϋπολογισμού 306.000 ευρώ, αλλά και την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Ελεούσα, αποτελούν την υλοποίηση του σχεδιασμού και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του αθλητισμού. 

•Το έργο «εργασίες βελτίωσης αστικής οδοποιίας στη Δ.Κ. Ελεούσας και Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε ένα δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες μαθητές για την έλευσή τους από και προς το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και εκατοντάδες κόσμου καθώς αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους στους οικισμούς Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς. 

Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο κανονισμός λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Ζίτσας. Σημαντικό «εργαλείο δουλειάς» χαρακτήρισε τον κανονισμό στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε: «Διεκδικούμε και θα διεκδικούμε ό,τι αξίζει και ό,τι ανήκει στο Δήμο Ζίτσας. Μετά τον κανονισμό θα καταθέσουμε με αξιώσεις τη μελέτη για το εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού που θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των οικισμών του Δήμου, αλλά και των μονάδων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή για να θωρακίσουμε επιτέλους την πολύπαθη τάφρο Λαψίστα και τον ποταμό Καλαμά».  

Το αντικείμενο και τις βασικές αρχές και έννοιες του κανονισμού παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας επισημαίνοντας πως «με την εφαρμογή του θα καλύψει στρεβλώσεις και κενά ετών, που αφορούν στις συνδέσεις των ακινήτων στον οικισμό της Ελεούσας με το αποχετευτικό δίκτυο το οποίο καταλήγει στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων». 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμα ομόφωνα τη διάθεση κονδυλίου συνολικού ποσού  14.500ευρώ για την επιχορήγηση 15 Αθλητικών σωματείων του Δήμου Ζίτσας με ποσά που ξεκινούν από 700 έως 1700 ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης για το κάθε Σωματείο καθορίζεται από την  κατηγορία που αγωνίζονται, των αριθμό των αθλητών και τις διακρίσεις τους σε αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες.  

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ