Πολιτισμός

Μια Κυριακή με τον Νίκο Χουλιαρά

Off

Ένας μεγάλος συγγραφέας και εικαστικός με προσφορά και στη μουσική, μία ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας Γιαννιώτης. Ο Νίκος Χουλιαράς δεν διακρίθηκε απλώς στις τέχνες που διακόνευσε αλλά άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στον πολιτισμό του τόπου μας και επιπλέον έγινε μέρος της ταυτότητας της πόλης των Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας ακριβώς με το έργο του πτυχές αυτής της ταυτότητας κυρίως των μεταπολεμικών χρόνων. 

Το Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της δράσης  «Λογοτεχνικές Γέφυρες» οργανώνει αφιέρωμα στον Νίκο Χουλιαρά, με τίτλο «Μια Κυριακή με τον Νίκο Χουλιαρά».

Την πρώτη Κυριακή της Άνοιξης, στις 3 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Νησί της λίμνης, θα γίνει συζήτηση για το πολυσχιδές έργο του με συμμετοχή  ανθρώπων των τεχνών, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας στο μπαρ «Σκάλα» που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη θα διαβαστούν κείμενα συγγραφέων που γράφηκαν για τον Νίκο Χουλιαρά, αποκλειστικά για την ομάδα αφήγησης του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

– 12.00 το μεσημέρι – Αίθουσα κοινότητας Νήσου

Ο χρόνος δε θα είναι πάντα με το μέρος μας. Μια κουβέντα για τον Νίκο Χουλιαρά.

Συμμετέχουν: Μιχάλης Γκανάς ποιητής, Τάσος Γουδέλης συγγραφέας, Δημήτρης Καλοκύρης συγγραφέας, Κατερίνα Σχινά συγγραφέας, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συγγραφέας, Γιώργος Χουλιάρας συγγραφέας, Γιώργος  Χουλιαράς γλύπτης.

Διαβάζουν: Αλίκη Καγιαλόγλου και Βασίλης Κυρίτσης σκηνοθέτης. Συντονίζει: Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος. 

– 21.30: Μπαρ Σκάλα, Η ομάδα αφήγησης του Δημοτικού θεάτρου Ιωαννίνων διαβάζει σύντομα κείμενα των ποιητών και συγγραφέων: Δημήτρη Αγγελή, Βαγγέλη Αγγέλη, Σπύρου Βλέτσα, Μιχάλη Γκανά, Κλεοπάτρας Δίγκα, Μάρως Δούκα, Πάνου Ζώη, Γιώργου Θεοχάρη, Δημήτρη Καλοκύρη, Θωμά Κοροβίνη, Μιχάλη Μακρόπουλου, Κυριακή Μπεϊόγλου, Νίκου Ξένιου, Χαριτίνης Ξύδη, Κατερίνας Σχινά, Δημήτρη Τσεκούρα, Γιώργου Τσαντίκου, Γιώργου Χουλιάρα. 

Τα κείμενα γράφηκαν με αφορμή του αφιερώματος στον Νίκο Χουλιαρά. Τραγουδά η Αλίκη Καγιαλόγλου. Προλογίζει: ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘE Φίλιππος Παπανικολάου. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ελένη Δημοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου