Επικαιρότητα

Πώς γίνεται η διαχείριση του άγχους στις Πανελλήνιες

Off

Την ευκαιρία να μιλήσουν για το άγχος των μαθητών, αλλά και τις πιέσεις που ασκεί ενδεχομένως το οικογενειακό περιβάλλον στους μαθητές, υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, είχαν το απόγευμα της Δευτέρας, εξειδικευμένοι στον τομέα της ψυχολογίας και του επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Η διαχείριση του άγχους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς επίσης και η επιλογή του επαγγέλματος που ταιριάζει στον καθένα, αποτέλεσαν τα βασικά θεματικά αντικείμενα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής. Ομιλητές ήταν ο Γρηγόρης Μιχάλης, σύμβουλος ψυχικής υγείας που αναφέρθηκε στο άγχος των εξετάσεων και τη διαχείρισή του και ο Παύλος Σοφόπουλος, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, που έθιξε το ζήτημα του τρόπου επιλογής του επαγγέλματος που ταιριάζει σε κάθε υποψήφιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης το βασικό στη διαχείριση του άγχους, είναι να μην δαιμονοποιείται και να μην αντιμετωπίζεται ως κάτι κακό, αλλά να αξιολογείται και να καθορίζεται η έντασή του, που με τους κατάλληλους μηχανισμούς, μπορεί να αποβεί και ωφέλιμη για τον υποψήφιο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ