Επικαιρότητα

Οι παράμετροι που έπαιξαν ρόλο στη συνεργασία

Off

Με την διαγραφή του από μέλος του Κινήματος Αλλαγής «πλήρωσε» την απόφασή του να συνταχθεί με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στις εκλογές του Μαΐου και όχι με την κομματική επιλογή του Δ. Δημητρίου, ο πρώην δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Παπαναστασίου.

Η απόφαση της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ ελήφθη με… συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να έχει προκύψει επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Παπαναστασίου με την παράταξη του Αλ. Καχριμάνη, αλλά στη βάση των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα κομματικά αντανακλαστικά λειτούργησαν στην εντέλεια και μόλις το πρωί της Τετάρτης κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης η σχετική απόφαση στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Παπαναστασίου που τυγχάνει και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της τοπικής οργάνωσης Ζαγορίου διαγράφεται, «διότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με διαφορετικό ψηφοδέλτιο πέραν αυτού που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η παρούσα απόφαση θα κοινοποιηθεί στην Ε.Δ.Ε.Κ.Α.Π., όπως προβλέπεται από το καταστατικό», καταλήγει η απόφαση.

Ο ίδιος ο κ. Παπαναστασίου δεν έκρυψε την έκπληξή του για τα άμεσα αντανακλαστικά του κομματικού μηχανισμού για μία προσωπική του επιλογή, τονίζοντας με έμφαση πως από το 1974 ήταν με το ΠΑΣΟΚ και παραμένει πιστός στις αρχές του, χωρίς όμως να εμπλέκει τις κομματικές του απόψεις με την ενασχόλησή του με την αυτοδιοίκηση

«Είχα αρκετές προτάσεις να ασχοληθώ με τον β’ βαθμό της αυτοδιοίκησης, όμως έκρινα πως η αποφασιστικότητα του κ. Καχριμάνη και ο τρόπος δράσης του όλα τα χρόνια στην Περιφέρεια, όπως και η συνεργασία που έχουμε από τότε που ήταν Δήμαρχος Μετσόβου, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε μία νέα συνεργασία», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαναστασίου για να προσθέσει πως «από το 1982 μέχρι το 2014, όλοι οι συνδυασμοί στους οποίους ήμουν επικεφαλής, ήταν πολυσυλλεκτικοί. Ποτέ δεν είχα πάρει εντολή για οτιδήποτε από το κόμμα. Τα προβλήματα άλλωστε στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν χρώμα. Κάναμε πολλά, πιστεύω ότι έχουν εκτιμηθεί, κάναμε και λάθη, όμως εκτιμώ ότι η συνολική αποτίμηση της προσφοράς μου στον α’ βαθμό είναι θετική», τόνισε ο κ. Παπαναστασίου.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ