Επικαιρότητα

Πρωτοφανής κακοποίηση ζώων

Off

Σε αναζήτηση των δραστών της αποτρόπαιης και βάναυσης κακοποίησης ζώων, που δεν ήταν καν αδέσποτα, βρίσκεται η αστυνομία, ενώ την πρωτοφανή υπόθεση που σημειώθηκε στην Λεμονιά Ιωαννίνων, εξετάζουν και οι εισαγγελικές αρχές.
Το πρωτοφανές κρούσμα κακοποίησης αποκαλύφθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν δύο μικρά κουτάβια να είναι απαγχονισμένα στις παλέτες όπου είχαν γεννηθεί.
Δίπλα τους εμφανώς κακοποιημένη η μητέρα τους, αλλά και άλλα κουτάβια, που επίσης φαίνονται τρομαγμένα από τη συμπεριφορά των αγνώστων.
Τα σκυλιά ζούσαν σε ιδιωτικό περιφραγμένο χώρο και δεν ήταν αδέσποτα. 
Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την κακοποίηση των σκυλιών τονίζοντας:
«Όχι μόνο το ίδιο το περιστατικό αλλά και ο τρόπος «εκτέλεσης του» προκαλεί φρίκη. Είναι αδιανόητο και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει «άνθρωπος-οι» που μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο σε ένα ζώο. Αποδεικνύουμε, δυστυχώς, ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει το χειρότερο ζώο», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η δημοτική αρχή ζητά από την Αστυνομία να διερευνήσει με τη μέγιστη προσοχή το συμβάν και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει στον ή στους δράστες. 
Επίσης τονίζεται πως η δημοτική αρχή, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Χαρ. Μπρέχα προχωρά σε σειρά ενεργειών για τη βελτίωση των συνθηκών στο καταφύγιο αδέσποτων και στη δημιουργία νέων χώρων που θα φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό ζώων. 
«Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει ευαισθησίες απέναντι στα ζώα. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που τα αντιμετωπίζουν ως παροδικό «παιχνίδι» που το εγκαταλείπουμε όταν το βαρεθούμε. Ακόμη χειρότερα υπάρχουν και ορισμένες μεμονωμένες, απάνθρωπες συμπεριφορές, σαν κι αυτή της Λεμονιάς.  Όμως αισθανόμαστε ότι αυτό μας προσβάλει όλους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου