Επικαιρότητα

18 δεσμεύσεις για μία πόλη κέντρο των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων

Off

Με στόχο τα Γιάννενα «η πόλη μας, να λύσει αποτελεσματικά τα σημαντικά προβλήματα της, αλλά  ταυτόχρονα να  δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να καταστεί το σημαντικότερο εμπορικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, συνεδριακό, αθλητικό και τουριστικό κέντρο των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων» κατέρχεται στις εκλογές ο Μ. Ελισάφ. 

Τις βασικές παραμέτρου της καθόδου στις δημοτικές εκλογές παρουσίασε χτες το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση.

Ο Μωυσής Ελισάφ αφού έκανε αναφορές στην προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή, αλλά και στη συμμετοχή του στα κοινά, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

«Χωρίσαμε τα ενδιαφέροντά μας, όμως πρέπει να συνυπάρξουμε. Οι πόλεις γεννήθηκαν γι αυτό το λόγο.  Καθότι κανένας δεν μπορεί να ζήσει μόνος. Άρα το ζητούμενο σήμερα είναι να βρούμε έναν ελάχιστο έστω τρόπο να συνυπάρξουμε. Να περιορίσουμε τα όσα μας χωρίζουν και να αυξήσουμε αυτά που μας ενώνουν που είναι και τα περισσότερα. Να κάνουμε γεφύρι. Να περάσουμε απέναντι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Οι δεσμεύσεις

Παράλληλα παρουσίασε ένα πλέγμα 18 δεσμεύσεων που συνιστούν και τον πυρήνα του προγράμματός του. Δεσμευόμαστε, είπε, μεταξύ άλλων:

1.Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών σε όλη την έκταση του Δήμου με έμφαση στις γειτονιές της πόλης και στις κοινότητες. 

2.Για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό των δομών του Δήμου. 

3. Φέρνουμε στο προσκήνιο τις νέες τεχνολογίες, την ψηφιακή επανάσταση και τα θέτουμε στην υπηρεσία του πολίτη. 

4. Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, για την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. 

5. Καταθέσαμε σε δυο φάσεις αναλυτικές προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΙ με στόχους την ανάκτηση της οικονομικής της ευρωστίας και της σχέσης εμπιστοσύνης της με τους καταναλωτές ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της.

6. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών με την ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων ώστε να είναι σε θέση άμεσα και αποτελεσματικά να επιλύουν επί τόπου τα προβλήματά τους. Δεσμευόμαστε για την οικονομική ενίσχυση των Κοινοτήτων με τη βελτίωση της χρηματοδότησής τους, με επαναλαμβανόμενη πάγια προκαταβολή για την άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. 

7 . Η κοινωνική πολιτική αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητά μας. Ενίσχυση των παιδικών σταθμών με θέσεις για όλα τα παιδιά, μέριμνα για την τρίτη ηλικία, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, τους οικονομικά ευπαθείς και συνεργασία με όλους τους φορείς για κοινό μέτωπο κατά της ανεργίας 

8. Δεσμευόμαστε για την αξιοποίηση των πολιτιστικών δομών του Δήμου μας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Κυρίως όμως για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Αναδεικνύουμε και προβάλλουμε τοπόσημα όπως τον Αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας, το Κάστρο, το σπήλαιο Περάματος, τους θησαυρούς του Νησιού.

9. Παρεμβαίνουμε στον αθλητισμό με στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης, με βελτίωση των υποδομών και στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

10. Διατυπώνουμε σαφείς και εμπεριστατωμένες προτάσεις για τον τουρισμό που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της περιοχής μας. 

11. Διατυπώσαμε τις θέσεις μας για την ολιστική στρατηγική διαχείρισης της Παμβώτιδας με στοχευμένες δράσεις μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος προς τη λίμνη, με τη δημιουργία νέων πράσινων υποδομών και με την προστασία των πηγών υδροδότησης της λίμνης. 

12. Διατυπώσαμε έγκαιρα και με σαφήνεια τις προτάσεις μας για τον εξορθολογισμό και ουσιαστικά τη μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού που είναι υψηλά και επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Βασικές αρχές των προτάσεών μας είναι η δημιουργία ζωνών σε σχέση με τις χρήσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και η μείωση των δαπανών. 

13. Διατυπώσαμε με σαφήνεια τις θέσεις και προτάσεις μας για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

14. Διατυπώσαμε καινοτόμες προτάσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων που αποτελεί μείζον πρόβλημα για την πόλη μας. 

15. Παράλληλα, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το πράσινο διατυπώσαμε τις εποικοδομητικές προτάσεις μας για το πράσινο με στόχους την αύξηση των χώρων πρασίνου, την ορθολογική διαχείρηση των δέντρων, τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων και τον περιορισμό των εστιών ρύπανσης, τη συνεργασία των πολιτών με τους αρμόδιους φορείς και βέβαια τη ριζική αναδιάρθρωση της υπηρεσίας πρασίνου.

16. Δεσμευόμαστε για την οργάνωση ενός άρτια στελεχωμένου και λειτουργικού ενιαίου Τμήματος Προγραμματισμού και Μελετών 

17. Η εμβάθυνση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την πόλη, με την αξιοποίηση των δομών του καθώς και του παραγόμενου ερευνητικού έργου θα μπορέσει να βοηθήσει στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.

18. Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου ο κύριος στόχος μας είναι και ο χρυσός κανόνας της οικονομίας, δηλαδή η μείωση των άσκοπων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητας. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ