Αθλητικά

Μία χρονιά σε δύο παιχνίδια

Off

Από τη στιγμή που οι παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους βαθμούς που απαιτούνται για τη σωτηρία της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια, καλούνται να το κάνουν στα παιχνίδια μακριά από τους Ζωσιμάδες.

Ανεξάρτητα από την θετική εικόνα και το ρεκόρ τελικών προσπαθειών στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τη Λάρισα το πηλίκο έδειξε έναν βαθμό με την ομάδα του Πετράκη να παραμένει ακριβώς στη θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ.

Οι απώλειες στα εντός έδρας παιχνίδια είναι άνευ προηγουμένου στο φετινό πρωτάθλημα, ως απλή επιβεβαίωση των μειωμένων δυνατοτήτων της ομάδας, δυστυχώς όμως και της λανθασμένης αντίληψης και νοοτροπίας που ξεκινά από τη διοίκηση και περνά στη συνέχεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στα παιχνίδια που ακολουθούν με Λεβαδειακό και ΟΦΗ εκτός έδρας οι Γιαννιώτες καλούνται να κάνουν την υπέρβαση, όχι λόγω της διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει με τους αντιπάλους, αλλά ακριβώς επειδή ο ΠΑΣ είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Με μία νίκη, μία ισοπαλία και δέκα ήττες, οι προοπτικές για θετικά αποτελέσματα, πολύ δε περισσότερο για νίκες φαντάζουν σχεδόν απίθανες όμως οι παίκτες του ΠΑΣ έχουν και το… μαχαίρι και το πεπόνι. 

Κατά γενική ομολογία η εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια είναι εμφανώς βελτιωμένη, το σύνολο είναι συμπαγές, η αμυντική λειτουργία φαντάζει εξαιρετική, όμως ο μεγαλύτερος «βραχνάς» εξακολουθεί να είναι η δυστοκία στο σκοράρισμα.

Μέχρι και πριν το παιχνίδι με τη Λάρισα το πρόβλημα εντοπιζόταν στη μη δημιουργία φάσεων. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα ο ΠΑΣ όχι μόνο δημιούργησε φάσεις, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ και τον μέσο όρο τελικών των περισσότερων ομάδων της κατηγορίας.

Σε 18 τελικές προσπάθειες όμως έναντι δύο της Λάρισας δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των αντιπάλων, με τους επιθετικούς να θυμίζουν… αμυντικούς στα καλύτερά τους.

Επειδή όμως ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΣ έχει ποδοσφαιρικό κριτήριο, το θερμό χειροκρότημα μετά τη λήξη του αγώνα και η αποθέωση των οργανωμένων στους παίκτες που κινήθηκαν προς την κερκίδα, απέδειξε την εμπιστοσύνη που έχουν όλοι στην ομάδα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για την επιστροφή τραυματιών και ειδικότερα των Κρίζμαν και Σεργκερασβίλι, από την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

 

Χωρίς δικαιολογία…

Στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου ο Γ. Πετράκης στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε με μαζική άμυνα. Παρότι ρωτήθηκε δε θέλησε να κάνει κάποιον απολογισμό της πορείας του ΠΑΣ μέχρι σήμερα σημειώνοντας πάντως πως δεν πρόκειται να ψάξει για δικαιολογίες.

«Η προσπάθεια, η εικόνα, οι ευκαιρίες, μάς αφήνουν μεγάλη πίκρα. Πολύ άτυχο το αποτέλεσμα. Όταν υπάρχει προσπάθεια από τα παιδιά όμως, στο τέλος αποδίδεται το δίκαιο, σήμερα όμως δεν αποδόθηκε. Μένουν 5 ματς θα πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον δρόμο και θα αποδοθεί το δίκαιο. Όταν είναι κλεισμένος ο αντίπαλος και με συμπαγή άμυνα, αν δεν χρησιμοποιήσεις τα πλάγια είναι δύσκολο να βρεις λύση. Πηγαίνοντας την μπάλα στον άξονα, ανοίγαμε μετά το ματς προς τα έξω. Δεν νομίζω άλλη ομάδα να έκανε τόσες ευκαιρίες στην ΑΕΛ. Οι ευκαιρίες που είχαμε και το γεγονός ότι γίναμε επικίνδυνοι, δείχνουν ότι ήταν καλός ο τρόπος που επιτεθήκαμε. Υπάρχει και η ψυχολογική πίεση τη δεδομένη στιγμή που είναι ένας παράγοντας που πρέπει να τον λάβουμε υπόψη μας, αλλά οι παίκτες έκαναν σημαντικά πράγματα. Δεν είναι ώρα αποτίμησης, αλλά όταν τελειώσει θα κάνω τον απολογισμό. Δεν θα ψάξω για δικαιολογίες, αλλά πρέπει να κάνουμε αντικειμενική εκτίμηση για το τώρα. ‘Άλλοτε η τύχη, άλλοτε η δουλειά μας, άλλοτε η

 διαιτησία, οι τραυματισμοί κτλ. Μας κόστισαν. Να τελειώσει η χρονιά και θα αποδώσουμε το δίκαιο, δίχως να ψάξουμε δικαιολογίες».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ