Πολιτικό Ρεπορτάζ

Με θέσεις για τον παρόν και το μέλλον της λίμνης

Off

Το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον και η σωτηρία της λίμνης Παμβώτιδας αποτελεί την προμετωπίδα του προγράμματος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» στο δήμο Ιωαννιτών για τις εκλογές του Μαΐου.

Δεν πρόκειται βέβαια για κάτι καινούργιο, με την έννοια πως και στις εκλογές του 2014 η παράταξη είχε σε κυρίαρχη προτεραιότητα τη λίμνη Παμβώτιδα.

Παρόλα αυτά, όπως έχει αναφερθεί και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η ίδια η πραγματικότητα και τα προβλήματα της λίμνης στο σύνολό τους επικαιροποιούν τις προτάσεις, οι οποίες κατατίθενται εκ νέου στο δημόσιο διάλογο.

Τις θέσεις και προτάσεις της παράταξης παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Άρης Μπαρτζώκας, ο δημ. σύμβουλος Δημ. Πάνου και τα στελέχη της παράταξης Θ. Κολόκας και Θ. Αλεξίου. 

Ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε πως βασική πρόταση είναι η ενίσχυση του θεσμού του Φορέα Διαχείρισης, η σύσταση αντιδημαρχίας λιμναίων θεμάτων, η άσκηση πίεσης για τη δημιουργία λιμεναρχείου Παμβώτιδας, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας του νερού, ενίσχυσης της επισκεψιμότητας και των δράσεων αναψυχής.

Περισσότερο εξειδικευμένες προτάσεις κατέθεσε ο Δημ. Πάνου προτείνοντας την πεζοδρόμηση από την Ακτή Μιαούλη μέχρι τα όρια του ποδηλατόδρομου, τη σύσταση περιβαλλοντικού πάρκου στον Κατσικά, χώρο κολύμβησης στην Αμφιθέα, ενιαίο αστικό πάρκο ψυχαγωγίας και αθλητισμού στο Μάτσικα, που θα ενώνεται με τη Λιμνοπούλα, μέχρι και τη δημιουργία στίβου κωπηλασίας στη Λαψίστα.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτά η υπογραφή του Π.Δ Παμβώτιδας και του Ρυθμιστικού. Μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Παμβώτιδα αναφορικά με την ποιότητα του νερού, ο Θ. Κολόκας, ενώ στην ανάγκη να «ξαναγνωρίσουν» οι Γιαννιώτες τη λίμνη επέμεινε ο Θ. Αλεξίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου