Επικαιρότητα

Ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στους πρόσφυγες

Off

Ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων ταυτόχρονα όμως και ένα μήνυμα συμπαράστασης στους ίδιους και στο σύνολο των προσφύγων που διαβιεί στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Κόνιτσας θέλουν να στείλουν οι φορείς και οι συλλογικότητες την Κυριακή.

Στις 11 το πρωί της προσεχούς Κυριακής μπροστά από το δημαρχείο της Κόνιτσας ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει μία ανοιχτή, αντιρατσιστική διαδήλωση, στην οποία προσκαλεί να λάβουν μέρος όλοι οι πολίτες και φυσικά θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, οργανώσεις και όποιος άλλος επιθυμεί.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Δημόκριτος Τσουκάτος και η Μαρία Πουρνάρη, μέλος του Δ.Σ έκαναν λόγο για την απόλυτη ανάγκη απερίφραστης καταδίκης της συγκεκριμένης ναζιστικής, με φασιστικές μεθόδους επίθεση των κουκουλοφόρων.

«Η επίθεση υποκρύπτει αντιλήψεις ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας και πλην της καταδίκης οφείλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση στους πρόσφυγες που μένουν στην Κόνιτσα και τα Γιάννενα, αλλά και στο δήμο Κόνιτσας και το δημοκρατικό λαό της Κόνιτσας», τόνισε ο κ. Τσουκάτος.

«Ως ακαδημαϊκή κοινότητα οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στη φονική επίθεση που αποτελεί παρακολούθημα και άλλων αντίστοιχων φαινομένων το τελευταίο διάστημα. Το περιστατικό αυτό όμως με θύματα παιδιά θα πρέπει να μας κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο. Παιδιά που έζησαν και γλίτωσαν από τον πόλεμο, νίκησαν το θάνατο στην πορεία τους, για να φτάσουν στην Ελλάδα και σήμερα τιμωρούνται για την επιβίωσή τους», σημείωσε η κα Πουρνάρη.

 

Παρών ο Θ. Μπέγκας

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, μετά τα θλιβερά γεγονότα, που έλαβαν χώρα στην Κόνιτσα, με τον τραυματισμό φιλοξενούμενων προσφυγόπουλων και τη δημόσια καταδίκη τους, με ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι μέλη της, με επικεφαλής το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, θα συμμετέχουν ενεργά στην αντιρατσιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κόνιτσα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ, του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. «Είναι στο χέρι όλων μας να αντισταθούμε σε τέτοια γεγονότα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Λέμε ένα ξεκάθαρο «όχι» στον ρατσισμό και τα φαινόμενα ξενοφοβίας κι ένα ακόμα πιο ηχηρό «ναι» στις κοινωνίες της αλληλεγγύης».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου