Πολιτισμός

Γνωρίζοντας την Τζαζ με το Jazz Now

Off

To Preveza Jazz Festival διοργανώνει στην Πρέβεζα το Jazz Now το σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο και στην «Θεοφανειο Αίθουσα Τέχνης» , με ελεύθερη συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους. 

Το Jazz Now για δεύτερη χρονιά υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προσφέρει ένα διήμερο γνωριμίας με το είδος για νέους μουσικούς με συναυλίες, jam sessions και εργαστήρια για όλα τα όργανα από τους καθηγητές και τους διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου με συντονισμό του Δήμου Δημητριάδη. 

Το Σάββατο 13 Απριλίου θα γίνει και η συναυλία του διήμερου με τους φιλοξενούμενους μουσικούς, καθηγητές και διδάσκοντες του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην «Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης».

To Preveza Jazz Festival καλεί τους  ενδιαφερόμενους να αναφέρουν με την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή στο εργαστήριο, το όργανο το οποίο τους ενδιαφέρει, την ενασχόληση τους με την μουσική καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο prevezajazzfest@gmail.com το συντομότερο.

Το προσωπικό του τομέα τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου θεωρείται από τα πιο εξειδικευμένα στην εκπαίδευση της τζαζ. Στα 21 χρόνια από την ίδρυσή του (από το 1996) έχει δημιουργήσει δεκάδες διεθνείς εκπαιδευτικές δράσεις όπως οι Θερινές Ακαδημίες Τζαζ (2005-2010), το πρόγραμμα Jazz Now! στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2011), τα προγράμματα Aqua Jazz και Corfu Jazz World στην Κέρκυρα και εκατοντάδες συναυλίες και σεμινάρια με κορυφαίους επισκέπτες μουσικούς και καθηγητές της τζαζ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.  

Στο Jazz Now θα διδάξουν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου: Δήμος Δημητριάδης –  σαξόφωνο, ιστορία της Τζαζ, αυτοσχεδιασμός, Στέφανος Ανδρεάδης – κιθάρα, θεωρία, σύνολα, Γιώργος Κοντραφούρης – πιάνο, ακουστική αγωγή, σύνολα. 

Οι διδάσκοντες: Τέρυ Βακιρτζόγλου – τραγούδι τζαζ, Ντίνος Μάνος –κοντραμπάσο, Βασίλης Ποδαράς –ντραμς. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου