Επικαιρότητα

Η πολιτική συνέπεια και η πολιτική ηθική είναι βασικές αρχές

Off

Στοιχεία προσωπικής ιδιοτέλειας από τη μία, αλλά και λανθασμένης πολιτικής στάσης του πρωθυπουργού από την άλλη, αναδεικνύονται το τελευταίο διάστημα με τις προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο κυβερνητικό σχήμα, βουλευτών και πολιτευτών, που παίρνουν «μεταγραφή». 

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, που μίλησε στο ITV για τις μετακινήσεις πολιτικών στελεχών και παραγόντων, από το ένα πολιτικό στρατόπεδο στο άλλο. 

Εκτός από την προσωπική ευθύνη που συνιστά και καθορίζει την όποια πολιτική επιλογή, ο κ. Πανούσης απέδωσε και στον Αλ. Τσίπρα προσωπική και πολιτική ευθύνη για την τακτική με την οποία πολιτεύεται.

«Το δικαίωμα να αλλάξεις κάποιος την άποψή του, είναι αναφαίρετο. Όταν όμως αυτό γίνεται με βάση κάποια συγκυρία, όπως είναι οι επόμενες εκλογές, η υπουργοποίηση την επόμενη μέρα ή μία πιθανή υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο, αυτό δείχνει ιδιοτέλεια. Δίνουν την εντύπωση της συναλλαγής αυτές οι συμπεριφορές, σε μία περίοδο με σπασμένα τα σύνορα των ιδεολογιών. Θεωρώ, ότι είναι και λάθος του κ. Τσίπρα, γιατί η πολιτική δεν είναι μαθηματικά. Με μία ή δύο προσθήκες δεν αλλάζεις ούτε το ύφος σου, ούτε το στυλ, ούτε την ηθική σου. Αντιθέτως, οι προσθήκες περισσότερων που γίνονται με αυτόν τον τρόπο επηρεάζουν και αλλοιώνουν και τον δικό σου χώρο. Η πολιτική συνέπεια και η πολιτική ηθική είναι βασικές αρχές, όμως η σκοπιμότητα σου επιτρέπει να κάνεις τα πάντα. Αλλά τα παλιά, πληρώνονται…», ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου