Ήπειρος

Δημοφιλές το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πωγωνίου

Off

Περισσότεροι από 270 θα είναι οι φοιτητές, πρωτοετείς και δευτεροετείς στο δεύτερο έτος λειτουργίας του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Πωγωνίου στο Δελβινάκι, αριθμός που επιβεβαιώνει την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.
Από το σύνολο των φοιτητών, οι 200 είναι δευτεροετείς, ενώ περίπου 70 είναι οι πρωτοετείς φοιτητές, με τις εγγραφές να συνεχίζονται.
Πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο, αναγνωρίστηκε και η αξία και προσφορά του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης πανεπιστημιακού επιπέδου, με αποτέλεσμα στο τέλος Νοεμβρίου να είναι έτοιμο και να πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του και το παράρτημα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στα Σφακιά της Κρήτης.
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του δεύτερου ακαδημαϊκού έτους, με τον υπεύθυνο καθηγητή Απόστολο Παπαϊωάννου και τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Μάνο να εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που βοήθησαν το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, να σταθεί στα πόδια του.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η πρώτη έκδοση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που αναφέρεται στην προσφορά του Γεωργίου Ξενουδάκη στην Παιδεία. 
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το εγχείρημα για τα δεδομένα της περιοχής, το οποίο όμως, όπως είπε, στέφθηκε από επιτυχία και κερδίζει συνεχώς αναγνώριση.
Προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου