Επικαιρότητα

Ξαφνική καταιγίδα, συνηθισμένα προβλήματα

Off

Στα συνήθη σημεία της πόλης και των περιχώρων διαπιστώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα χθες το πρωί λόγω της ξαφνικής σφοδρής καταιγίδας, που έπληξε το λεκανοπέδιο.
Περισσότερα από 30 χιλιοστά βροχής σε λιγότερο από δύο ώρες έπεσαν στο λεκανοπέδιο, δημιουργώντας μέσα σε λίγη ώρα πολλά προβλήματα κυρίως στο παραλίμνιο μέτωπο αλλά και σε συνοικίες όπως Καρδαμίτσια, Σταυράκι, Σεισμόπληκτα, Νέα Ζωή και αλλού.
Επίσης, οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και της Πολιτικής Προστασίας κλήθηκαν να επέμβουν για την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης προς Κράψη – Ανατολική λόγω κατολισθήσεων.
Λόγω του ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή στις 8 το πρωί, την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία δημιουργήθηκαν επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία αρκετών σχολικών συγκροτημάτων, ενώ δύο από αυτά, το Πολυκλαδικό και το Ειδικό Σχολείο που λειτουργεί στο  9ο Δημοτικό Σχολείο στο Κάστρο δεν λειτούργησαν.
Τα βουλωμένα φρεάτια κυρίως από φερτά υλικά και πεσμένα φύλλα δημιούργησαν για μία ακόμη φορά το ίδιο σκηνικό, αντίστοιχο, ίσως σε μικρότερη έκταση με αυτό στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Νάστος όσο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο μηχανισμός του Δήμου ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά, τόσο στην προετοιμασία για τα καιρικά φαινόμενα όσο και στις κλήσεις που έγιναν από πολίτες.

Τα… άκουσαν στο Σταυράκι
Λίγο πριν τις 9 το πρωί οι αντιδήμαρχοι Δημ. Νάστος και Γ. Λιόντος όπως και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μ. Χρυσοστόμου άκουσαν από «πρώτο χέρι» τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες περιοίκων της οδού Κασσιούμη στο Σταυράκι η οποία παραμένει κλειστεί τις τελευταίες ημέρες λόγω εργασιών.
Αντίθετα όμως από ό,τι πίστευαν οι περίοικοι, οι εργασίες δεν αφορούν στην εγκατάσταση αποχετευτικού δικτύου ομβρίων, αλλά στη διάνοιξη του δρόμου και την κατασκευή πεζοδρομίων, αλλά και στην τοποθέτηση φωτισμού.
Το αποτέλεσμα της χθεσινής νεροποντής ήταν λόγω και των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, να πλημμυρίσουν οικίες και καταστήματα που βρίσκονται δίπλα στο δρόμο, με τους αντιδημάρχους και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ να βρίσκονται στο στόχαστρο των κατοίκων, που έχουν υποβάλλει εδώ και καιρό το σχετικό αίτημα και για την αποχέτευση των ομβρίων, αλλά και για τον καθαρισμό της τάφρου, χωρίς όμως κανείς να έχει ανταποκριθεί.

Η κατάσταση στα σχολεία
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Κολόκας, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων Αλέξη Γοργόλη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής στο νομό Γιώργο Χαβέλα επισκέφθηκαν τα σχολεία του Δήμου όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα.
Στο Πολυκλαδικό όπως σημείωσε ο κ. Κολόκας οι εσωτερικοί χώροι κρίθηκαν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης δεν λειτουργούσαν τα καλοριφέρ.
Υπήρξε ακόμη αίτημα από το Γυμνάσιο Ανατολής, για να μη λειτουργήσει το σχολείο λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης αλλά κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη ΔΕΗ για την αποκατάσταση της βλάβης, το σχολείο λειτούργησε κανονικά.
Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα στις εγκαταστάσεις των κτιριακών υποδομών τονίζοντας πως αρκετά από αυτά αντιμετωπίζονται με παρεμβάσεις μέσω των σχολικών επιτροπών, ωστόσο κάποια χρονίζοντα προβλήματα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν άμεσα, καθώς απαιτείται μεγάλο κόστος όπως είναι για παράδειγμα για την αντικατάσταση στεγών σε σχολεία και σχολικά γυμναστήρια. 

Πλημμύρισε υπόγειο καταστήματος 
στην Ανεξαρτησίας

Υπόγειο καταστήματος στη οδό Ανεξαρτησίας πλημμύρισε προκαλώντας την αγανάκτηση της ιδιοκτήτριας η οποία ανέφερε στην κάμερα του ITV χτες, ότι τινάχτηκε το καπάκι της αποχέτευσης που βρίσκεται στο υπόγειο με αποτέλεσμα να γεμίσει το υπόγειο νερά.
«Ευτυχώς που ήρθα στο μαγαζί νωρίς το πρωί και ήμουν εδώ. Διαφορετικά θα είχε ξεχειλίσει το νερό και θα είχε φτάσει μέχρι επάνω καταστρέφοντας όλο το εμπόρευμα», σημείωσε χαρακτηριστικά 
Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε άντληση των νερών με την ιδιοκτήτρια να ζητάει από τη ΔΕΥΑΙ να λύσει το πρόβλημα με τα φεάτρια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου