Επικαιρότητα

«Βούλιαξαν» μέσα στα νερά και τα λύματα

Off

Δεν ιδρώνει κανενός το αφτί στη ΔΕΥΑΙ, όπως αποδεδειγμένα πλέον μπορεί να υποστηρίξει οποιοσδήποτε βρεθεί στον οικισμό, που βρίσκεται παραπλεύρως του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Περάματος, δίπλα ακριβώς από τον δρόμο από τον οποίο διέρχεται ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης της πόλης.
Πρόκειται για τον αγωγό που καταλήγει στο εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού και τον δρόμο κατά μήκος του οποίου τα φρεάτια ξεχειλίζουν μετά από κάθε νεροποντή, όπως ήταν η χθεσινή. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο παρά αυτό που βίωσαν για μία ακόμη φορά οι 15 περίπου οικογένειες που μένουν στην περιοχή, που αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τα νερά της βροχής αλλά και τα λύματα από τα σπίτια και τις αυλές τους!
Οι εικόνες με μικρά παιδιά να περπατούν στο δρόμο, με τα λύματα να φτάνουν στα γόνατά τους είναι απογοητευτικές, παράλληλα όμως και απολύτως ενδεικτικές για την ποιότητα ζωής που βιώνουν κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ από το κέντρο της πόλης.
Όπως τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπροσωπώντας τις οικογένειες που μένουν εδώ και 17 χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή, έχοντας πρόσφατα νομιμοποιήσει και τα σπίτια τους, η κατάσταση είναι τραγική, ενώ οι ίδιοι ανησυχούν για την υγεία κυρίως των παιδιών τους, που αναγκάζονται καθημερινά να περπατούν μέσα στα λύματα. 
«Και αύριο θα έρθουν, όπως έγινε και άλλες φορές, να μας επιπλήξουν γιατί φωνάξαμε την τηλεόραση ή τις εφημερίδες, θα ρίξουν λίγο χώμα για να κλείσουν τις λακκούβες και θα εξαφανιστούν μέχρι την επόμενη φορά. Ζητάμε το αυτονόητο, να βρεθεί μία λύση για να μη ξεχειλίζουν τα φρεάτια, να καθαρίσουν τους αύλακες αποστράγγισης και να μας φέρουν κάδους απορριμμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου