Επικαιρότητα

Υψηλές εντάσεις στη δίκη Γιακουμάκη

Off

«Χτύπησε κόκκινο» η ένταση στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου χθες, τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εξέτασης των μαρτύρων στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αιτία και αφορμή η κατάθεση του ιδιωτικού ερευνητή Φ. Βρόσγου, που υποστήριξε με παρρησία όλα όσα είχε αναφέρει και στις προανακριτικές του καταθέσεις, διεξάγοντας την έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας, πρώτα για την αναζήτηση του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής και έπειτα για τα πιθανά αίτια που ίσως σχετίζονται με το θάνατό του.

Ο κ. Βρόσγος περισσότερες από μία φορές στην κατάθεσή του εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένος από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, ότι η παρέα των κρητικών σπουδαστών με τους οποίους βρισκόταν καθημερινά ο Βαγγέλης είχε υπερβεί τα όρια της πλάκας και πολλά από τα περιστατικά μπορούσαν να επιφέρουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο κ. Βρόσγος κατέθετε με ονοματεπώνυμα των σπουδαστών που φέρονται ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις σε βάρος του Γιακουμάκη, για να προκληθεί ένταση σε μία από τις απαντήσεις, όταν μία εκ των συνηγόρων απάντησε γελώντας.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα μεταξύ των συνηγόρων και του μάρτυρα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόπτει τη συνεδρίαση.

Η κατάθεση ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα με την υπεράσπιση να υποστηρίζει πως δεν ήταν καν αναγκαία και δεν προσέφερε κάτι στη διαδικασία, η κατάθεση του μάρτυρα.

Νωρίτερα είχαν καταθέσει άλλοι πέντε μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής που τέθηκε υπό κράτηση για ψευδορκία την Πέμπτη. Ενδιαφέρουσα ήταν η κατάθεση ενός εκ των πρώην σπουδαστών της Σχολής, που παραδέχθηκε ότι ήταν ο ίδιος δράστης ενός περιστατικού βιαιοπραγίας σε βάρος του Β. Γιακουμάκη, χωρίς να μπορεί και ο ίδιος να αιτιολογήσει την πράξη του στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι επέμειναν ότι κακώς δε συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος στους κατηγορούμενους.

Κατέθεσαν ακόμη η υπεύθυνη της Εστίας που όπως και στο προηγούμενο δικαστήριο για τον διευθυντή της Σχολής επανέλαβε τη διαδικασία που ακολούθησε για την ενημέρωση της οικογένειας Γιακουμάκη για τα προβλήματα που αυτός αντιμετώπιζε στη Σχολή.

Ένας από τους τελευταίους μάρτυρες που προτάθηκαν από την οικογένεια ήταν και ο θείος του Βαγγέλη, κ. Βιδιαδάκης που έζησε όλες τις δραματικές στιγμές από την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του ανηψιού του μέχρι και τον εντοπισμό του.

Το δικαστήριο μετά από όσα κατατέθηκαν στη διαδικασία από τους μάρτυρες και μετά από πρόταση του Εισαγγελέα, της οικογένειας Γιακουμάκη και της υπεράσπισης κάλεσε τέσσερις ακόμη πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής για να καταθέσουν.

Η δίκη διακόπηκε αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 7 Μαΐου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου