Πολιτικό Ρεπορτάζ

Αντιδράσεις για τη Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη φέτα

Off

Την πολιτική εκτίμηση, ότι η σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι των παραγωγών εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Πρέντζας.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής αποτέλεσε το βασικό περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Πρέντζας, που χαρακτήρισε το νέο αυτό όργανο ως «μηχανισμό προώθησης των προτεραιοτήτων των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε σκληρή κριτική και στον Αλ. Καχριμάνη και στον Σπ. Ριζόπουλο, με αφορμή τη δική του επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, τονίζοντας ότι ο κόσμος της παραγωγής δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες.

«Τα “οράματα” περί “ανάπτυξης” και “επιχειρηματικότητας” που ενστερνίζεται τόσο η σημερινή Περιφερειακής Αρχή του κ.Καχριμάνη όσο και οι υπόλοιπες δυνάμεις που θέλουν να γίνουν “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, συνεπάγονται επιδείνωση των όρων επιβίωσης του λαού μας. 

Το ίδιο και οι αυταπάτες που καλλιεργούν κυβέρνηση και Περιφέρεια ότι λύση στα προβλήματα των κτηνοτρόφων μπορεί να δώσει η σύσταση της «διεπαγγελματικής» Φέτας. Ενας μηχανισμός προώθησης των προτεραιοτήτων των μεγαλοεπιχειρηματιώνπου συστήνεται με βάση κανονισμό της ΚΑΠ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό αποδεικνύεται και από τη σύνθεση της νεοσυσταθείσας διεπαγγελματικής Φέτας όπου κυριαρχούν γαλακτοβιομήχανοι και μεγαλοκτηνοτρόφοι – διαχρονικοί “τρόφιμοι” των υπουργείων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου