Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΙΤΣΑΣ Μελέτη για τον Βιολογικό, προχωρά το Γυμναστήριο

Off

Τη  δρομολόγηση θεμάτων που αφορούν υποδομές για την εξυπηρέτηση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. 

Εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

• η αρχική πίστωση για τη μελέτη κατασκευής Εργοστασίου Βιολογικού καθαρισμού,

• η μελέτη και η αποδοχή πίστωσης ποσού 500.000 ευρώ για την κατασκευή υπερσύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Ελεούσα και

• η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για την επέκταση δικτύων ύδρευσης σε πτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου.

«Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που κάποιοι παλαιότερα ούτε τα φανταζόταν», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε «εργαζόμαστε με μοναδικό στόχο και σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών».  Πιο αναλυτικά, δημοπρατείται το Κλειστό Γυμναστήριο, προδιαγραφών εθνικής εμβέλειας μετά και τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη συνεδρίασή  του το βράδυ της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα, αποφάσισε την  παραλαβή της μελέτης του εν λόγω έργου και  έκανε αποδεκτή την πίστωση των 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου που έρχονται να προστεθούν στο ποσό των 500.000 ευρώ που διαθέτει από ίδιους πόρους ο Δήμος Ζίτσας.  Στην ικανοποίηση ενός αιτήματος πολλών ετών, των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στο Δήμο Ζίτσας και που ταλαιπωρούνται από τις υψηλές τιμές των τιμολογίων του ΣΥΔΛΙ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του να εγκρίνει τους όρους και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για την εκτέλεση του έργου, «Επέκταση δικτύων ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των πτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου Ζίτσας».

Με την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ θα υδροδοτηθούν πτηνοτροφικές μονάδες σε αγροτικές εκτάσεις του αναδασμού των Τ.Κ. Πρωτόπαππας και Νεοχωρίου. «Αν απαιτηθούν επιπλέον ποσά για την ολοκλήρωση του έργου θα τα διαθέσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος  επισημαίνοντας  «στηρίζουμε  έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσους μοχθούν για την πρωτογενή παραγωγή». 

Τέλος, ανοίγει ο δρόμος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη μελέτη «κατασκευής Εργοστασίου Βιολογικού καθαρισμού Δήμου Ζίτσας». 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου