Επικαιρότητα

Κλείνει μια εκκρεμότητα 30 χρόνων

Off

Συμβολικά, αλλά και πραγματικά, η χθεσινή, ήταν μία Μεγάλη Δευτέρα για τους ιδιοκτήτες και κατοίκους των περιοχών Δροσιάς – Πεντέλης – Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών, καθώς στο δημαρχείο της πόλης, «έπεσαν οι υπογραφές» για την ανάθεση της μελέτης πράξης εφαρμογής της περιοχής. Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας έχοντας στο πλευρό του τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Βίνη, και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται άλλωστε για το τελικό στάδιο για να κλείσει μια εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων και να ανοίξει ο δρόμος τόσο για έργα υποδομής όσο, κυρίως, για την πολεοδομική τακτοποίηση στις παραπάνω περιοχές.

Από το 1986 οπότε και εγκρίθηκε αρχικά η πολεοδομική μελέτη, οι ιδιοκτήτες της εν λόγω πολεοδομικής ενότητας έζησαν την περιπέτεια των ακυρώσεων των επανεγκρίσεων και στην ουσία της στασιμότητας μιας περιοχής που απέχει «μια ανάσα» από το κέντρο της πόλης και εξαιτίας της πολεοδομικής εκκρεμότητας, στερείται βασικών έργων υποδομής.

«Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης πράξης εφαρμογής για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο.

Προχωράμε με βάση το σοβαρό σχεδιασμό μας και είμαι σίγουρος ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και της μελέτης θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών χιλιάδων συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές. Θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε βήμα –  βήμα την εκτέλεση της μελέτης και διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι το αποτέλεσμά της θα δικαιώσει τα χρόνια της αναμονής τους», δήλωσε ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο τον αντιδήμαρχο Γ. Βίνη όσο και τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας για την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

Για μια σημαδιακή μέρα μίλησε και ο κ. Βίνης:

«Η υπόσχεση που δώσαμε ως Δημοτική Αρχή στους κατοίκους των περιοχών αυτών γίνεται πράξη. Φτάνουμε επιτέλους στην αρχή του τέλους. Ευχαριστώ το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για να κατορθώσουμε κάτι που κι άλλες Δημοτικές Αρχές προσπάθησαν πολύ για να το πετύχουν αλλά δεν τα κατάφεραν», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 δηλώσεις ιδιοκτησίας, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, χωρίς άλλη παράταση, στις 30 Απρίλιου.

Τέλος εκ μέρους των μελετητών ο Γιώργο Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τον δήμο και δεσμεύτηκε, ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί άρτια και εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου