Επικαιρότητα

Κρίκος ασφάλειας για τα Βόρεια Τζουμέρκα

Off

Ενισχυμένος θα είναι ο ρόλος της Πυροσβεστικής πλέον στα Τζουμέρκα μετά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βορείων Τζουμέρκων που εγκαινιάστηκε την Κυριακή το πρωί στα Πράμαντα παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη. Η εκδήλωση των εγκαινίων έγινε παρουσία ακόμα του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταφύλλη και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου ΠΣ Βασίλειου Ματθαιόπουλου.

Στην ομιλία της η κ. Γεροβασίλη ανέφερε, ότι «Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες στην περιοχή, την ασφάλεια των παραδοσιακών οικισμών, των κατοίκων και των επισκεπτών αλλά και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου» αναγνωρίζοντας ότι το «αίτημα ήταν ομολογουμένως δικαιολογημένο, για τη λειτουργία μιας σημαντικής υποδομής για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Μια υπόσχεση που κάναμε πράξη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Η αύξηση του τουρισμού είναι και ένα επιπλέον βασικό κριτήριο για την ανάγκη του Πυροσβεστικού Σταθμού, όπως ανέφερε η υπουργός. Το Κλιμάκιο Βορείων Τζουμέρκων θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες στην περιοχή, την ασφάλεια των παραδοσιακών οικισμών, των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου. Θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με 12 πυροσβέστες και θα εξοπλιστεί με τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με τον εξοπλισμό τους.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές στο χαιρετισμό τους τόνισαν τη σημασία της ίδρυσης του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου για την περιοχή, ενώ ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν στην δημιουργία του και ευχήθηκαν στους πυροσβέστες που το στελέχωσαν καλή επιτυχία στο έργο τους.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου