Πολιτικό Ρεπορτάζ

Πλέγμα προτάσεων για τις κοινωνικές ανάγκες 

Off

Συγκεκριμένες θέσεις για τη στήριξη των ηλικιωμένων έχει η υποψήφια δήμαρχος Τ. Καλογιάννη, η οποία επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, ΚΑ Φεβρουαρίου, Κάστρου και Λακκωμάτων και είχε την ευκαιρία να καταγράψει τα βασικά προβλήματα όπως της τέθηκαν υπ’ όψιν της. Και αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα των στόχων και των δράσεων της παράταξης Ιωάννινα 2023, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα της για την τρίτη ηλικία, όπως αναφέρει.

Συγκεκριμένα, είναι πλήρως αναγκαίο να:

– Αυξηθούν δραστικά οι επισκέψεις των φυσιοθεραπευτών – εργοθεραπευτών – κοινωνικών λειτουργών στα ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

– Εξασφαλιστεί τηλεπικοινωνιακή σύνδεση -επαρκής για όλους τους φιλοξενούμενους- στους χώρους των ΚΑΠΗ, δηλαδή πρόσβαση στο διαδίκτυο

– Υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης στη χρήση των Η/Υ από εξειδικευμένο προσωπικό, για τους φιλοξενούμενους στα ΚΑΠΗ, με στόχο να παραμείνουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Συνεχείς είναι οι περιοδείες και οι επισκέψεις της Τατιάνας Καλογιάννη, μαζί με υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Σε συνάντηση με νέους της έθεσαν καίρια ερωτήματα. 

Η Τατιάνα Καλογιάννη αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά των νέων ανθρώπων σε ένα Δήμο οργανωμένο και λειτουργικό, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου για την διευκόλυνση των πολιτών, στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη Παμβώτιδα, τη λιμναία συγκοινωνία, την ενοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλα με το Στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Σημειώνεται ακόμα ότι «ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τα ζητήματα που στράφηκαν σχετικά με την ουσιαστικότερη σύνδεση του Πανεπιστημίου με τη πόλη των Ιωαννίνων αλλά και την πιο αποτελεσματική συνεργασία. Από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης αλλά και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι αναμφίβολα το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, όπου προτάθηκε η μεταφορά τους σε χώρο κοντά στη Μονή Περιστεράς».

Τέλος, η υποψήφια Δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη έκανε λόγο για τη δημιουργία “αθλητισμού γειτονιάς” με στόχο την βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, αλλά και τη δημιουργία νέων ανοιχτών χώρων άθλησης σε αυλές σχολείων και σε αλσύλλια, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Την περασμένη εβδομάδα, η κα Καλογιάννη, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και επαγγελματίες της οδού Γαριβάλδη ενώ την Παρασκευή, επισκέφτηκε την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (φωτογραφία). Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σωτήρης Δερδεμέζης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. και η κ. Καλογιάννη δήλωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή είναι αναγκαίο να συνεπικουρεί και να συνδράμει στη δραστηριότητα της ΕΗΜ. 

To Σάββατο η παράταξή Ιωάννινα_2023 διοργάνωσε με επιτυχία, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα, εθελοντική αιμοδοσία. Η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε: «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μόνη λύση για να έχει η χώρα μας επάρκεια και αυτάρκεια αίματος. Δεν είναι μια πρωτοπόρα δράση, αλλά είναι μια πρωτοβουλία για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μας, μιας και βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. στο ποσοστό εκείνων που προσφέρουν αίμα. Δέκα λεπτά από τη ζωή μας μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά»

Την Κυριακή, η υποψήφια Δήμαρχος επισκέφτηκε τις κοινότητες της Δ.Ε. Περάματος, Μάζια και Κρυόβρυση.

Οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους δημότες στις περιοχές αυτές, όπως ο ελλιπής φωτισμός, ο εξωραϊσμός των κοινόχρηστων χώρων, η μη απόδοση των ανταποδοτικών τελών αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση αποχιονισμού τους χειμερινούς μήνες. Η Τατιάνα Καλογιάννη δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα μικρά, καθημερινά, προβλήματα των Τοπικών Κοινοτήτων ιδιαίτερα των απομακρυσμένων.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου