Αθλητικά

Πρωταθλητής στην άρση βαρών ο Σπάρτακος

Off

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στην άρση βαρών διατήρησε ο Σπάρτακος Ιωαννίνων, μετά το τέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος όλων των κατηγοριών, που έγινε στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο καταρρίφτηκαν πολλά ρεκόρ, αλλά και εκείνο της μεγαλύτερης συμμετοχής αθλητών.

 

Ο Σπάρτακος

Η εμφάνιση των αθλητριών και των αθλητών του Σπάρτακου ήταν καταπληκτική. Κατέλαβε την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών, την 2η ( με την ίδια βαθμολογία με τον 1ο) στο εφήβων, την 2η στο παίδων, την 2η στο γυναικών, την 3η στο νέων γυναικών, την 3η στο νεανίδων, την 4η στο ανδρών και την 4η στο πρωτάθλημα κορασίδων.  Στην κατηγορία των 102 κ. ανδρών ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και ταυτόχρονα κατέρριψε τρία πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία. Στην κατηγορία των 59 κ. κορασίδων η Ελένη Τσιμαράκη κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια, στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες κατέλαβε την 7η θέση και στις νεάνιδες την 5η,  στην κατηγ. των 45 κ. κορασίδων  η Βασιλική Ράπτη τρία χρυσά μετάλλια, στην ίδια κατηγορία των γυναικών 2 ασημένια, 1 χάλκινο, στις νέες γυναίκες η ίδια 2 ασημένια, 1 χάλκινο. Στην κατηγ. 67 κ. παίδων ο Νικόλαος Ζήκος 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο και στους έφηβους 2 χάλκινα μετάλλια,.

Στην κατηγ. 55 κιλών η ΄Αννα Μπογά κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια και στην ίδια κατηγορία στις νέες γυναίκες τρία ασημένια μετάλλια. Στην κατηγ. των 102 κ. εφήβων ο Κωνσταντίν Μουρατλάρι κατέκτησε 3 ασημένια μετάλλια και στην ίδια κατηγ. νέων ανδρών τρία χάλκινα, στην κατηγ. 102 κ. παίδων ο Παύλος Λιάλιος 3 χάλκινα μετ.,  στην κατηγ. των 56 κ. παίδων ο Αθανάσιος Αγγέλης κατέκτησε  2 χάλκινα μετ. στους παίδες, την 4η θέση στους έφηβους και νέους άνδρες και την 5η θέση στους άνδρες. Στην κατηγ. 64 κ. γυναικών η Σοφία Αγγέλη την 4η θέση, στην κατηγ. 71 κ. γυναικών η Μπαλάσκα Σταυρούλα την 4η θέση, στην κατηγ. των 96 κ. εφήβων ο Ρώσσος Ιάσων την 4η θέση,  στην κατηγ. 81 κ. παίδων ο Μιχαήλ Καλλές την 5η θέση,  στην κατηγ. 81 κ. ανδρών ο Κων/νος Αυδόκης  την 6η.

Στην κατηγ. 67 κ. νέων ανδρών ο Τζίμας Νικόλαος την  6η, στην κατηγ. +109 κ. ανδρών ο Δημήτρης Γιώτης την 6η θέση,  στην κατηγ. 89 κ. νέων ανδρών ο Πλεξίδας Κων/νος την 6η θέση,  στην κατηγ. 71 κ. κορασίδων η Ειρήνη Τριφύλλη την 6η θέση και την ίδια η Μπλέτσου Αλεξάνδρα στην κατηγ, 59 κ. νεανίδων.

Στην κατηγ. 81 κ. ανδρών ο Δημήτριος Μηλιώνης την 7η θέση, την ίδια θέση και ο Χρήστος Θεμελής στην κατηγ. 81 κ. νεών ανδρών, όπως και η Μαρία Γούτσια στην κατηγ. 59 κ. γυναικών.

Για ένα τριήμερο το κλειστό γυμναστήριο στη Λιμνοπούλα έγινε το επίκεντρο του αθλήματος των δυνατών, με τους συμμετέχοντες, αθλητές, προπονητές και συνοδούς να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος. Η επίσημη έναρξη έγινε το Σάββατο (φωτογραφία)

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή επισημαίνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει με έργα την «προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, συμμετέχοντας ενεργά στη διοργάνωση και φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και δημιουργώντας – αναβαθμίζοντας αθλητικούς χώρους σε όλο την έκταση του δήμου Ιωαννιτών, προσφέροντας έτσι ποιοτικούς χώρους άθλησης στους δημότες μας», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία απονέμονται και συγχαρητήρια στο Σπάρτακο για τις επιτυχίες και διακρίσεις των αθλητών του.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου