Επικαιρότητα

Δώρο ζωής σε τέσσερις ανθρώπους 

Off

Συγκλονισμένοι από την πράξη γενναιότητας της οικογένειας του 13χρονου από την Πρέβεζα, που έχασε τη ζωή του, παραμένουν τα μέλη της διοίκησης και οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Χατζηκώστα, που κλήθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής, να ολοκληρώσουν μία επίπονη διαδικασία αφαίρεσης ζωτικών οργάνων του παιδιού, προκειμένου να μεταμοσχευτούν. 

Ο 13χρονος Γιώργος από την Πρέβεζα, που έπεσε θύμα ενός τροχαίου δυστυχήματος τελικά, με το ποδήλατό του, όταν συγκρούστηκε με Ι.Χ αυτοκίνητο, έδωσε μία νέα ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους του, που έγιναν λήπτες των οργάνων. Συγκεκριμένα, η διαδικασία της αφαίρεσης των οργάνων και των μεταμοσχεύσεων ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου με τους λήπτες σαν βρίσκονται στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 

Ο ένας του νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε λήπτη στο ΠΓΝΙ, ο δεύτερος νεφρός και το ήπαρ μεταμοσχεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη και οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για πράξη γενναιοψυχίας της οικογένειας, που συγκλόνισε με το ήθος και το παράδειγμά της, όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά τους στις δύσκολες και τραγικές στιγμές της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής.

«Ό,τι και να πει κάποιος για τους γονείς αυτούς, είναι λίγο, ανύπαρκτο, μηδαμινό μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής τους, μπροστά σε αυτό που επέδειξαν με το παράδειγμά τους. Τουλάχιστον να σωθούν άλλοι άνθρωποι, μας είπε η μητέρα του παιδιού, όταν πήραν ως οικογένεια την μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους», ανέφερε ο κ. Καρβούνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου