Επικαιρότητα

Διανέμει καθημερινά 832 μερίδες φαγητό

Off

Τα πρώτα χρόνια της κρίσης, όταν ο αριθμός των απόρων που σιτίζονταν από τα καθημερινά συσσίτια της Ενορίας Περιβλέπτου, ανέρχονται σε δύο ή τρεις εκατοντάδες, είχε δημιουργηθεί η αίσθηση πως αυτός ο αριθμός είναι αδύνατο να ξεπεραστεί, ίσως και να ήταν μάλιστα υπερβολικός. 

Η Ενορία Περιβλέπτου και μόνον αυτή, γιατί αντίστοιχες διανομές συσσιτίων κάνουν και οι άλλες Ενορίες της πόλης, διανέμει καθημερινά τον εξωπραγματικό αριθμό των 832 μερίδων φαγητού σε άπορους και αδύναμους οικονομικά συμπολίτες. Μία στήριξη που δε φέρει μόνο τη σφραγίδα της εκκλησίας, αλλά κυρίως των ανθρώπων εκείνων που προσφέρουν από το δικό τους υστέρημα, για να μη μένει κανείς χωρίς φαγητό, σε καθημερινή βάση. 

Μέσα όμως από αυτή τη συγκινητική διαδικασία, αναδεικνύεται και η σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, ως μίας έννοιας στενά συνδεδεμένης με την ορθόδοξη πίστη. Το πρωί της Μ. Δευτέρας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος επισκέφθηκε την Ενορία Περιβλέπτου, όπου παρασκευάζονται καθημερινά οι εκατοντάδες μερίδες συσσιτίου και σε δηλώσεις του στο ITV αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας κυρίως όμως των ανθρώπων. «Μοιράζουμε απλόχερα, όχι γιατί έχουμε εκατομμύρια, αλλά γιατί έτσι, απλόχερα μοιράζει σε εμάς και ο κόσμος από το υστέρημά του. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν χωρίς να θέλουν να φαίνονται, θα ήταν αδύνατο να πληρωθεί όλο αυτό το κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου