Πολιτικό Ρεπορτάζ

Θα κόψει πρώτη το νήμα της πρώτης Κυριακής

Off

Το ποσοστό του 30% και άνω είναι  πήχης για την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023 – Το μέλλον σήμερα», όπως τουλάχιστον τον οριοθέτησε η επικεφαλής της και υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τατ. Καλογιάννη.

Το βράδυ της Μ. Δευτέρας, η κα Καλογιάννη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV τοποθετήθηκε επί των εξελίξεων της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να μπει στον πειρασμό να απαντήσει συγκεκριμένα εάν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις ενδεχομένως και οι προγραμματικές συγκλίσεις για την προοπτική συνεργασίας με κάποια από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Ωστόσο, φάνηκε απόλυτα βέβαιη, ότι η παράταξή της θα κόψει πρώτη το νήμα της πρώτης Κυριακής και τελικά θα είναι αυτή που θα αναλάβει τη διοίκηση της πόλης την επόμενη δημοτική θητεία.

«Είμαστε μία νέα παράταξη, που δεν κοιτάζει με ποιον μπορεί να συνεργαστεί. Παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας, που είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο. Μετεκλογικά και ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, με όλα τα χαρτιά ανοιχτά, θα εξετάσουμε τα ζητήματα των προγραμματικών αρχών και συγκλίσεων, τους άξονες των προγραμμάτων και θα κρίνουμε με ποιον συμβαδίζουμε περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Καλογιάννη τόνισε αρχικά, πως ελάχιστες είναι οι διαφορές στους άξονες και στις προτάσεις των παρατάξεων, για τα ζητήματα που θέτουν ως προτεραιότητες για την επόμενη μέρα του δήμου.

«Η βασική διαφορά όμως είναι η διάρθρωση, η τεκμηρίωση των προτάσεων και από πού μπορεί να προκύψει χρηματοδότηση. Στα μεγάλα έργα υπάρχει μία προκοστολόγηση, όμως υπάρχουν μικρά και μεσαία έργα που μπορούν να εκτελεστούν είτε χωρίς να δαπανήσουμε ένα ευρώ είτε με τη μέθοδο ΣΔΙΤ».

Η υποψήφια δήμαρχος δεσμεύτηκε, ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία θέση εργασίας στο δήμο Ιωαννιτών, προσθέτοντας όμως πως απαιτείται η υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της δομής και λειτουργίας των υπηρεσιών.

Τέλος, επισήμανε την απόλυτη ανάγκη εξυγίανσης της ΔΕΥΑΙ και υλοποίησης ενός σχεδίου εξοικονόμησης πόρων, που μπορεί να αποφέρει όφελος 3-4 εκ. ετησίως τα οποία μπορούν να διατεθούν για τις ανάγκες των ασθενέστερων συνδημοτών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ