Επικαιρότητα

Έργα 10 εκατ. σε όλο τον δήμο Ιωαννιτών

Off

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή της οδού Ν. Ζέρβα που ξεκίνησε την Κυριακή. «Έργα άνω των 10 εκατ. ευρώ είναι σε πλήρη ανάπτυξη αυτό το διάστημα, από το ένα ως το άλλο άκρο του Δήμου Ιωαννιτών. Έργα που βελτιώνουν τις υποδομές του Δήμου και την καθημερινότητα των δημοτών, έργα που χρηματοδοτούμε από πόρους του Δήμου», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος με αφορμή και αυτό το έργο.

Ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε την του απορία για το πώς είναι δυνατόν κάποιοι – στο βωμό της προεκλογικής περιόδου- να χαρακτηρίζουν  «προεκλογικά» έργα αυτού του μεγέθους. 

«Έργα που αφήνουν αποτύπωμα από τη μία άκρη του Δήμου μέχρι την άλλη, έργα με προϋπολογισμό πάνω από 10 εκ ευρώ, που γίνονται με δικά μας χρήματα- κι αυτό είναι πολύ σημαντικό-  σίγουρα δεν είναι προεκλογικά. Είναι έργα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, Πέραμα, Μπιζάνι, Ανατολή, Παμβώτιδα, σε περιοχές πέριξ των Ιωαννίνων, όπως είναι Μάρμαρα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο και σε όλες τις γειτονιές της  πόλης», όπως είπε ο κ. Λιόντος. 

Ανέφερε ως παράδειγμα την εργολαβία του 1,2 εκατ. ευρώ που εξελίσσεται και αφορά ανακατασκευή δημοτικών οδών στον ιστό της πόλης (τμήμα της αποτελεί η ανακατασκευή της οδού Ναπολέοντος Ζέρβα), λέγοντας πως το έργο δημοπρατήθηκε πριν από 1,5 χρόνο και με τις διαδικασίες που απαιτούν τα δημόσια έργα η σύμβαση υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2018. Ξεκίνησε αμέσως και έχουν ήδη ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στην Καλούτσιανη, τους Αμπελόκηπους και άλλες περιοχές των Ιωαννίνων.

Μετά την ανακατασκευή της οδού Ν. Ζέρβα το ίδιο έργο θα συνεχιστεί με αποκατάσταση των λακκουβών με τον πιο άρτιο τεχνικά τρόπο και  με ανακατασκευή και άλλων οδών της πόλης στην περιοχή του ΙΚΑ. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του 2019 και προφανώς «θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές», όπως είπε ο Αντιδήμαρχος. Πρόσθεσε δε πως τα έργα εξελίσσονται κυρίως την εποχή που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και πως δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν επειδή έχουμε εκλογές. 

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τα έργα στη Ν. Ζέρβα ξεκίνησαν τη Μ. Εβδομάδα, είπε ότι αυτό δεν σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες (έβρεχε όλο το προηγούμενο διάστημα), αλλά σχετίζεται κυρίως με τη λειτουργία των σχολείων, μιας και ο συγκεκριμένος άξονας εξυπηρετεί μεγάλα σχολικά συγκροτήματα. «Ήταν μονόδρομος για μας το έργο να κατασκευαστεί με κλειστά σχολεία και θεωρώ ότι έχουμε την κατανόηση του κόσμου για την αναστάτωση που προκλήθηκε αυτές τις μέρες, γιατί το έργο ολοκληρώνεται ταχύτατα», σημείωσε ο κ. Λιόντος.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου