Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:29
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απριλίου 2019
Επικαιρότητα

Στο δρόμο με αυξημένο προσωπικό και υπηρεσίες

Off

Με επιπλέον προσωπικό από άλλες υπηρεσίες και διευθύνσεις έχει ενισχυθεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών για τον έλεγχο στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και στον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Η κίνηση και η επισκεψιμότητα αναμένεται να φτάσει στο κορύφωσή της το Μ. Σάββατο, όμως σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούν τη χρήση άλλων μέσων ή την κίνηση με τα πόδια, το μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης, αποτελεί μία πραγματικότητα ειδικά τις ώρες αιχμής.

Ωστόσο, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων θα δώσει βαρύτητα όπως ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Γ. Αζέλης στην κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με συνεχείς και ακόμη περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους ειδικά για επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η μη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους, αλλά και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο κ. Αζέλης απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς να κινούνται με σύνεση και υπευθυνότητα στους δρόμους, ώστε να επιστρέψουν όλοι σώοι και ασφαλείς στις οικογένειές τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεταξύ ο κ. Αζέλης και στην κίνηση των οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους, με αφορμή και το πρόσφατο δυστύχημα στην Εγνατία οδό.

«Είναι γεγονός, ότι με την παράδοση των αυτοκινητόδρομων, έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Όμως αυτό που πρέπει να προσέχουμε, είναι το ότι στους νέους οδικούς άξονες, επειδή αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, η πιθανότητα πρόκλησης ενός δυστυχήματος, είναι πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή κατά την οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους, ώστε να αποφύγουμε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε ο κ. Αζέλης.

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου