Επικαιρότητα

Μπαίνει σε λειτουργία η βάση του ΕΚΑΒ στο Άκτιο

Off

Εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η επίσημη πρεμιέρα για τη λειτουργία της βάσης να γίνει παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ακόμη και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο 15νθήμερο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ήπειρο.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιήθηκε όπως αποκάλυψε χθες η «Ε» το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης με το ελικόπτερο να απογειώνεται από το Άκτιο και να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι επιτελείς του ΕΚΑΒ με τον πρόεδρο κ. Τζανετή να είναι ένας από τους επιβαίνοντες, η πτήση πραγματοποιήθηκε σε δύσκολες συνθήκες, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας για το πλήρωμα, που ανταποκρίθηκε όμως άριστα.

Αυτό επιβεβαίωσε και σε χθεσινές του δηλώσεις στο ITV ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτης, που επίσης ήταν ένας από τους επιβαίνοντες της πτήσης.

«Μείναμε κατάπληκτοι από την ακρίβεια, τη συνέπεια και την επιμέλεια του πληρώματος, που εκτέλεσε την πτήση και την υποτιθέμενη αεροδιακομιδή με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια. Υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης επικοινωνία με το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, διαπιστώθηκαν κάποιες ελλείψεις που πρέπει να διορθωθούν και θεωρώ, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι, να λειτουργήσουμε την βάση», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης.

Τις αεροδιακομιδές από το Άκτιο προς την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων θα εκτελεί ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, που θα σταθμεύει μόνιμα στο Άκτιο.

Ο κ. Παπαδιώτης έκανε λόγο για μία σημαντική εξέλιξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ, που υλοποιείται κανονικά, με την βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου