Πολιτισμός

«Δως μου το μαντήλι κράτα τα φλουριά»

Off

Οι 250 χορευτές και χορεύτριες του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στην εκδήλωση με τίτλο: «Δως μου το μαντήλι κράτα τα φλουριά», στην 21η συνεχόμενη θεματική Ετήσια Μουσικοχορευτική τους παραγωγή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Το διεθνώς βραβευμένο γιαννιώτικο συγκρότημα αναπτύσσει για δεκαετίες πολυσχιδή δραστηριότητα στους τομείς των θεματικών παραγωγών, της διοργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων, συναυλιών και παράλληλων δραστηριοτήτων. 

Η συγκεκριμένη μουσικοχορευτική παραγωγή  του συγκροτήματος, είναι η 4η για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά μετά τη βράβευση του Σάββα Σιάτρα, το 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Συγκροτημάτων και την Γιορτή Απόσταξης Τσίπουρου. Την μουσική συνοδεία έχουν οι: Βέρδης Κώστας (κλαρίνο), Πατσούρας Γιώργος (τραγούδι), Παπαναστασίου Διαμαντής  (κρουστά), Τσίκας  Βασίλης (λαούτο), Καραμπάς Φώτης (βιολί), Σαράντης Δράμαλης (τρομπέτα), Δούγαλης Αποστόλης (τρομπέτα), Παπαδόπουλος Περικλής(κλαρίνο), Κιάκου Μαρία (τραγούδι-νταϊρές)  Βαγενάς  Χάρης (γκάϊντα), Σίσκος  Νίκος (λύρα), Ταντσίνης  Γιώργος (λύρα- γκάϊντα).

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ