Επικαιρότητα

Αναζητώντας αναστάσιμα μηνύματα και για την κοινωνία

Off

Με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα, το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, ήχησε σε ολόκληρο τον πλανήτη με εκατομμύρια πιστούς να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη, περιμένοντας μία πραγματική Ανάσταση στις ψυχές όλων. 

Τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, άτομα της τρίτης ηλικίας, συγκεντρώθηκαν στις Ενορίες όλης της χώρας, από τις κεντρικές εκκλησίες των αστικών κέντρων, μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριουδάκια της ελληνικής επαρχίας, για να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη.

Η πορεία του Ιησού, με την κορύφωση του Θείου Δράματος, ακολουθήθηκε από την Ανάσταση και σε μία Ελλάδα που για μία δεκαετία πλέον βιώνει το δικό της Γολγοθά, οι ευχές όλων είναι να επέλθει η Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα, γιατί αυτό θα αποτελέσει την πραγματική λύτρωση σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

 

Η άφιξη του Αγίου Φωτός

Με καθυστέρηση δυόμιση περίπου ωρών από την προγραμματισμένη αρχικά ώρα, έφτασε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με ειδική πτήση το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο. Το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με την πτήση από τα Ιεροσόλυμα προς την Ελλάδα, με το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας να προσγειώνεται τελικά με δύο ώρες καθυστέρηση, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και όχι στο «Ελ. Βενιζέλος», δημιούργησε μεγάλες καθυστερήσεις στην μεταλαμπάδευση του Φωτός αρχικά και στη συνέχεια στην άφιξη των πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας.

Από τις 19.30 όμως στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των Ενοριών της πόλης, αλλά και των χωριών, περιμένοντας το Άγιο Φως για να το μεταφέρουν στη συνέχεια σε κάθε γωνιά της Ηπείρου.

Η άφιξη τελικά της ειδικής πτήσης έγινε στις 22.20 και αφού αρχικά οι πιλότοι και το πλήρωμα του αεροσκάφους παρέδωσαν το Άγιο Φως στους εκπροσώπους της Μητρόπολης Ιωαννίνων και των Ενοριών, που έψαλαν το «Δεύτε λάβετε φως» ακολούθησε η μεταλαμπάδευσή του σε εκατοντάδες λαμπάδες, κεριά και φαναράκια των συγκεντρωμένων.

Η πτήση αναχώρησε χωρίς καθυστέρηση για τον επόμενο σταθμό που ήταν η Κεφαλλονιά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου