Επικαιρότητα

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή η συνάντηση των Επιταφίων

Off

Κάτι από λαϊκό προσκύνημα θύμισε το βράδυ της Μ. Παρασκευής η Περιφορά και η συνάντησης των Επιταφίων από τις Ενορίες της πόλης στην κεντρική πλατεία. Χιλιάδες πιστοί, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά την πορεία των Επιταφίων μέχρι την κεντρική πλατεία, εκεί όπου στις 10 το βράδυ σε μία ανοιξιάτικη νύχτα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων.

Η Φιλαρμονική του δήμου Ιωαννιτών έδινε τον πένθιμο τόνο της Μ. Παρασκευής, ενώ ο Επιτάφιος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού έφτασε στην πλατεία, με τη συνοδεία της μπάντας της 8ης Ταξιαρχίας.

Στο μήνυμά του προς τους πιστούς ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος αναφέρθηκε στο νόημα της Σταύρωσης του Θεανθρώπου, την Ταφή του, φτάνοντας στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης που θα σημάνει και τη νίκη της ελπίδας, τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο, της αλήθειας απέναντι στο ψέμα.

 

Πρόσκληση για την ανακύκλωση

Παράλληλα πάντως, ο κ. Μάξιμος άδραξε την ευκαιρία και απευθυνόμενος στο πλήθος τους κάλεσε να στηρίξουν τη νέα φιλόδοξη δράση της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που κάνει πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Ο λόγος για το Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανακύκλωσης, με τους πολίτες να συμμετέχουν σε μία πρωτοβουλία ώστε να σπάσει το ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών και τα Γιάννενα να μπουν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η διαδικασία θα διαρκέσει για μία εβδομάδα και θα τελεί υπό το άγρυπνο βλέμμα υπευθύνων του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου