Ήπειρος

Η πρώτη Ανάσταση… κάνει θόρυβο σε Άρτα και Πρέβεζα

Off

Κανάτες και πήλινες στάμνες σπάνε και φέρνουν από νωρίς του Μ. Σαββάτου, το αναστάσιμο μήνυμα. Πρέβεζα και Άρτα κρατάνε το έθιμο που αποκτά κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Στην Πρέβεζα, στο Σαϊτάν Παζάρ και τους δρόμους του ιστορικού κέντρου εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν με την πρώτη Ανάσταση να σπάνε οι δεκάδες στάμνες ενώ ο Δήμος και ο εμπορικός σύλλογος είχαν φροντίσει για τη διοργάνωση της γιορτής (κεράσματα, Φιλαρμονική κ.α).

Στην Άρτα επίσης, μόλις οι καμπάνες σήμαναν και εκεί την πρώτη Ανάσταση με αφετηρία το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας, στον πεζόδρομο της Σκουφά και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου «Σκουφάς», στις 10 το πρωί ακριβώς έσπασαν εκατοντάδες κανάτες και πιάτα από καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί με ανακοίνωσή του τον Σύλλογο «Σκουφάς» για την διάθεση της Φιλαρμονικής, αλλά και τους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν σε όλο το κέντρο για να τηρήσουν το έθιμο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για τη «Βυζαντινή Άρτα» που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τις Μητροπόλεις Άρτας και Νικοπόλεως-Πρεβέζης. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η περιφορά και συνάντηση όλων των Επιταφίων στο κέντρο της πόλης, όπου πλήθος πιστών παρέστη, αλλά και επισκέπτες που έχουν κατακλύσει αυτές τις ημέρες την Άρτα. 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου