Επικαιρότητα

Στα Γιάννενα την Τρίτη 7 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας

Off

Κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος ενόψει των ευρωεκλογών με την επίσκεψη στα Γιάννενα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στα Γιάννενα σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Τρίτη 7 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο Du Lac, στις 7.30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμά του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, η επίσκεψη όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω της συγκυρίας αφού αναμένονται από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης της κοινωνίας, μετά τις καλές ειδήσεις για το ύψος του πλεονάσματος.

Πριν από την επίσκεψη Τσίπρα όμως, στα Γιάννενα έρχεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο υπουργός Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην πατρίδα του την Πρέβεζα, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4), την Πέμπτη 2 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα με θέμα: «Εκλογές 2019: Τέσσερα διλήμματα για την Οικονομία και την Κοινωνία».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι υποψήφιες για την Ευρωβουλή Φωτεινή Σκοπούλη και Όλγα Νάσση που έλκουν την καταγωγή τους από τα Γιάννενα. 

 

Κάλεσμα για Τσακαλώτο

Κάλεσμα για την ομιλία Τσακαλώτου έκανε χτες ο συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπασιούκας. 

«Οι  εκλογές του 2019 έχουν ιδιαίτερη σημασία. Οι αυτοδιοικητικές  εκλογές γίνονται με το νέο νόμο του Κλεισθένη 1 που στοχεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας, το διάλογο, τη συμμετοχή πολλών συμβούλων και τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων στις όποιες αποφάσεις καθώς και στην υλοποίησή τους.

Οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον. Είναι απόλυτα κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης.

Στον κόσμο η κατάσταση είναι ρευστή με νέες ισορροπίες. Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας συσσωρεύει τον πλούτο όλο και σε λιγότερους ενώ αυξάνονται οι άνεργοι και νεόπτωχοι με μεγάλη συμπίεση της μεσαίας τάξης», σημειώσει και πρόσθεσε: 

«Στην Ευρώπη, πριν αλλά και μετά την κρίση, ένα μέρος της σοσιαλδημοκρατίας μετατοπίστηκε δεξιά. Ενώ τμήματα της παραδοσιακής δεξιάς, υιοθέτησαν την ακροδεξιά ατζέντα. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι εθνικιστικές αναδιπλώσεις, έφεραν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης δυνάμεις της ακροδεξιάς ακόμη και στην κυβερνητική εξουσία, ενώ ενίσχυσαν τα ακροδεξιά, φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα που εμφανίζονται με μια δήθεν αντισυστημική  ρητορική.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη συσπειρώνονται. Το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ισπανικών εκλογών, με τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, μας δίνει ελπίδα. Στη χώρα μας χτίζουμε ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο για τις ευρωεκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία), με στόχο μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Μια Ευρώπη που θα πει Stop στη Λιτότητα και θα ανοίξει δρόμους για μια Δίκαιη Ανάπτυξη, για μια Οικολογική Ευρώπη. Ταυτόχρονα λέμε Όχι στην προσπάθεια της παλινόρθωσης της δεξιάς στη χώρα μας.

 Οι αριστεροί, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι του τόπου μας θα δώσουν ισχυρή απάντηση στις επερχόμενες ευρωεκλογές», κατέληξε.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου