Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ανοίγει ο δρόμος για μέτρα στήριξης της κοινωνίας

Off

Μπορεί το τέλος της Εβδομάδας των Παθών για την ορθοδοξία, να συνδυαστεί με κάποιον τρόπο με το τέλος της δεκαετίας των Παθών για την ελληνική κοινωνία; Το ερώτημα προφανώς είναι πολιτικό και όχι θρησκευτικό και επ’ αυτού κλήθηκαν να απαντήσουν οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος αντίστοιχα το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου. 

Σε μία πολιτική συγκυρία με τις δικές της ιδιαιτερότητες, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να πείσουν για την πολιτική ορθότητα της δικής τους προσέγγισης, ότι η ελληνική κοινωνία, βαθιά τραυματισμένη από τα μνημόνια, αρχίζει να συνέρχεται και τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα το αμέσως επόμενο διάστημα. Έτσι, οριοθέτησαν συγκεκριμένους και επιτεύξιμους όπως ανέφεραν στόχους που θα ανακουφίσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα περιλαμβάνουν ενίσχυση των επιδομάτων, φοροελαφρύνσεις, αλλά και ρυθμίσεις με 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Αμέσως μετά το Πάσχα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα αφορούν την ψήφιση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τη διευκόλυνση δανειοληπτών και άλλες παρεμβάσεις, που μας επιτρέπεται πλέον από τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν πρόκειται ούτε για χάρες, ούτε για δωράκια, ούτε για προεκλογικές παροχές, αλλά είναι αναγκαία μέτρα στήριξης εκείνων που διαλύθηκαν στα χρόνια της κρίσης», τόνισε ο κ. Μαντάς.

Το ερώτημα πάντως για το εάν η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα εκατομμυρίων δικαιούχων επιδομάτων και ελαστικών μορφών εργασίας, είναι εύκολο να τεθεί, δύσκολο να απαντηθεί, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο.

«Προφανώς είναι ένα ερώτημα που βασίζεται σε στέρεες βάσεις και πατά σε μία πραγματικότητα. Όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν δημιουργηθεί 200.000 μόνιμες θέσεις εργασίας, η ανεργία έχει μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από εκεί που την παραλάβαμε, ενώ δημιουργούνται τα δημοσιονομικά περιθώρια και για άλλες παρεμβάσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Στέφος.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του κόμματος που το πρωί του Μ. Σαββάτου περιόδευσε στην αγορά της πόλης, συνομιλώντας με τους πολίτες, ανταλλάσσοντας ευχές και απευθύνοντας πρόσκληση για την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ερχόμενης Πέμπτης με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.  Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη στις 19.30 στην αίθουσα της ΕΗΜ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου