Επικαιρότητα

Στα συνήθη υψηλά ποσοστά η επισκεψιμότητα

Off

Στους ρυθμούς των τελευταίων αγορών για το Πάσχα κινήθηκε το εμπορικό κέντρο της πόλης το Μ. Σάββατο, σε πιο χαμηλούς ρυθμούς πάντως από τις προηγούμενες ημέρες. Η κίνηση στα καταστήματα θεωρείται ικανοποιητική, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν μία ανοδική τάση σε σχέση με την περσινή και τις προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους.

Αντίστοιχα ικανοποιητική είναι στο μεταξύ και η εικόνα στην επισκεψιμότητα των ημερών για το Πάσχα, από κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας. Οι πληρότητες στην πόλη και στους ορεινούς προορισμούς, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα και Τζουμέρκα άγγιξε το 90%. Η κίνηση αυτή πάντως για τον κλάδο, όπως ανέφερε ο Σπ. Σουρέλης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων αποτελεί μία καλή συνέχεια της κίνησης των τριών προηγούμενων μηνών, αλλά και ένα επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της επισκεψιμότητας της περιοχής τα τελευταία χρόνια.

Στο μεταξύ, η κίνηση στο εθνικό δίκτυο της Ηπείρου από το απόγευμα της Μ. Παρασκευής ομαλοποιήθηκε σημαντικά, χωρίς ευτυχώς να καταγραφούν τροχαία δυστυχήματα, παρά μόνο κάποια ατυχήματα με μικρές υλικές ζημιές. Επίσης, ομαλά εξελίσσεται και η επιστροφή των εκδρομέων που ξεκίνησε για τους πρώτους από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα και συνεχίστηκε χθες.

Η έξοδος των εκδρομέων πάντως τη Μ. Παρασκευή δημιούργησε κάποιες δυσκολίες και κάποιες εικόνες, όπως αυτές που έκαναν το γύρο του διαδικτύου από το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες ΙΧ εγκλωβίστηκαν, περιμένοντας είτε την επιβίβασή τους σε κάποιο από τα πλοία με προορισμό την Κέρκυρα είτε την αποβίβασή τους από αυτά, με προορισμό την ηπειρωτική χώρα.-

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου