Ήπειρος

Πρόωρα οι συντάξεις στη θέση των «Δώρων»

Off

Μπορεί να καταργήθηκαν με μιας τα δώρα Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους της χώρας, ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται πως βρήκε έναν εύσχημο τρόπο να καλύψει το κενό.
Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από τη μετάθεση των ημερομηνιών πληρωμής των συντάξεων του Ιανουαρίου που μετά από σχετικές εισηγήσεις και απόφαση του υπουργείου Εργασίας και ασφαλιστικών ταμείων, θα πληρωθούν στις 19 Δεκεμβρίου και όχι στις 2 Ιανουαρίου του 2015.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες από τον υφυπουργό Εργασίας Αντώνη Μπέζα και αναφέρεται μεταξύ άλλων στις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, ενώ οι συντάξεις όλων των άλλων ταμείων θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου.
Ίσως βέβαια το σημαντικότερο νέο που περικλείεται στη σχετική ανακοίνωση να είναι το ότι για τις πληρωμές των συντάξεων αυτών θα χρησιμοποιηθούν ταμειακά διαθέσιμα του τρέχοντος έτους και όχι χρήματα ως προκαταβολή από το 2015.
Αυτό σύμφωνα με τον κ. Μπέζα είναι μία απόδειξη της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στο υπουργείο και στα ασφαλιστικά ταμεία έτσι ώστε να υπάρχουν υγιείς οικονομικοί δείκτες.
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης ανακοίνωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα που εκκρεμούν και τα οποία επρόκειτο να πληρωθούν στις 18 Ιανουαρίου του 2015, τελικά θα πληρωθούν και αυτά στις 18 Δεκεμβρίου.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου