Εκδηλώσεις

Ξεχώρισαν στη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση

Off

Στη μαθητική καινοτομία και επιχειρηματικότητα ξεχώρισαν σχολεία της χώρας που συμμετείχαν στον 14ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019», τον οποίο διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece). Ανάμεσα στα σχολεία που ξεχώρισαν ήταν και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Στην τελετή απονομής βραβείων συμμετείχε και η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη. 

Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 160 ομάδες, μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, καθηγητές, εθελοντές-μέντορες, χορηγοί και τοπικοί φορείς. 

Από τις 10 εικονικές μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να προκριθούν, η SAVeat του Λυκείου Κολεγίου Ψυχικού κατέκτησε το 1ο Βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρας μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, 3-5 Ιουλίου στη Λιλ της Γαλλίας.

Το πρόγραμμα της «Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2019» είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απένειμε το 1ο βραβείο. 

Η Υφυπουργός Παιδείας από κοινού με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, απένειμαν το 3ο Βραβείο, το οποίο απέσπασε η ομάδα Count-IT του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης. 

Η Υφυπουργός τόνισε πως «πρωτοβουλίες σαν αυτή, προσφέρουν κίνητρα σε μαθητές και μαθήτριες ώστε να καλλιεργούν ιδέες και όνειρα, να αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές ανάγκες και να δίνουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».

Επίσης υπογράμμισε πως «τα παιδιά αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, λαμβάνουν πρωτοβουλίες και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν εργαλεία που θα αποδειχθούν χρήσιμα στην μετέπειτα πορεία τους ως ενήλικες και επαγγελματίες». Όσον αφορά την εκπροσώπηση της χώρας μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό η κα Τζούφη ανέφερε ότι «αποτελεί μοναδική ευκαιρία να συνενωθούν οι φωνές των νέων της Ευρώπης, ως απάντηση στον κοινωνικό αποκλεισμό των προηγούμενων δεκαετιών, καταπολεμώντας παράλληλα πτυχές του φαινομένου brain-drain».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αναπτύχθηκαν μια σειρά από σημαντικές και καινοτόμες ιδέες, όπως αυτή του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης (Εύγε), το οποίο απέσπασε το 2ο Βραβείο. Επίσης, ειδικά Βραβεία απονεμήθηκαν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών/Βαρήκοων Αργυρούπολης (SignsDiscover), στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών (Vaktiria), στο Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου Σερρών (Brush n’ fun) και στο Γενικό Λύκειο Μοχού Κρήτης (Creta Authentic Experiences).

Εξαιρετικές ήταν και οι συμμετοχές των ομάδων που έφτασαν μέχρι τον τελικό και συγκεκριμένα του 3ου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς (Εράν Music), του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου (Ποντοπόρεια-Hellenic Cargo Safety), του Αρσάκειου Γυμνασίου Ιωαννίνων (Αnt), των Εκπαιδευτηρίων «Δούκα» (Duke’s Firewatch), του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού (Euphoria), του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (Homo Ergo) και των Εκπαιδευτηρίων «Καίσαρη» (ParkingLotGuard).

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου