Επικαιρότητα

Το μέλλον βρίσκεται στην καινοτομία και την εξωστρέφεια

Off

Οι δασικές εκτάσεις και η αγροτική παραγωγή είναι θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των προεκλογικών συναντήσεων του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη

Στην περιοδεία του σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε για το θέμα των δασικών εκτάσεων στις συνεχείς του παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Αμπελουργική Ζώνη Ζίτσας και στον κάμπο των Κουκλιών,  μεταξύ των οποίων ήταν και η πρότασή του για   αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος. Μετά την απόφαση να μη γίνει η αναθεώρηση, η μοναδική προοπτική που υπάρχει, όπως ανέφερε ο νυν Περιφερειάρχης, είναι να γίνει αποδεκτή η εναλλακτική πρότασή του, ώστε  για τη διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, στη θέση των δασωμένων εκτάσεων να υπολογίζονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων και αμπελώνων. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, ευελπιστούμε να δοθεί λύση», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης. 

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π. και ιδιαίτερα της φέτας. «Αν δεν  κερδίσουμε τον “πόλεμο” αυτόν, θα χάσουμε οριστικά την κτηνοτροφία μας και μαζί θα αφανιστεί ολοκληρωτικά η ηπειρωτική ύπαιθρος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος και ευχαρίστησε τους  κτηνοτρόφους  για τη στήριξη που του παρέχουν σε αυτή τη δύσκολη μάχη  που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία περίπου χρόνια και στην πολεμική που δέχεται από συμφέροντα που θίγονται. 

Για ζήτημα των υποδομών, η παράταξη αναφέρει ότι κατά τις συζητήσεις υπήρξε καθολική αναγνώριση των έργων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στη βελτίωση του οδικού δικτύου, όσο και σε αναδασμούς, που άλλοι τελείωσαν  όπως του Λίθινου και άλλοι καθυστερούν λόγω και της εμπλοκής άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών και εν πάση  περιπτώσει θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή μόλις αντιμετωπιστούν και οι εκκρεμότητες που οφείλονται αποκλειστικά στις Δασικές Υπηρεσίες, όπως σημειώνεται

 

 «Το μέλλον της αγροτικής παραγωγής βρίσκεται στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια. Ήδη έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα και ειδικά για τον αμπελουργικό τομέα έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα καινοτομίας,  13 πράξεις για ερευνητικά έργα με το συνολικό κόστος (δημόσιας και ιδιωτικής συμμετοχής) να ξεπερνά το 1,1   εκ. ευρώ. Υπάρχει συνέχεια και με τους νέους αγρότες ευελπιστούμε να δοθεί αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ