Επικαιρότητα

Εφόδια για το μέλλον οι νέες αθλητικές υποδομές

Off

Αποτελεί πλέον και επίσημα τον κορυφαίο αγωνιστικό χώρο για τον κλασικό αθλητισμό στην Ελλάδα.

Ο λόγος για το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, που εδώ και λίγους μήνες αποτελεί μία πραγματικότητα την οποία χαίρονται καθημερινά εκατοντάδες αθλητές των τοπικών σωματείων.

Η επίσημη τελετή των εγκαινίων του νέου ταρτάν μπορεί να συνέπεσε με την πρώτη μέρα διοργάνωσης του σχολικού πρωταθλήματος μαθητών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, ωστόσο αποτέλεσε την αφορμή για έναν σύντομο απολογισμό από την ηγεσία της ΓΓΑ για το πραγματικά σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στις υποδομές που ανήκουν στην πολιτεία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης δεν κατάφερε να είναι παρών στα εγκαίνια, παρέστη όμως ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός, που έχει συνδέσει τη δική του θητεία στο υπουργείο με μία σπουδαία παρακαταθήκη που έχει μείνει για τις επόμενες γενιές στις αθλητικές υποδομές των Ιωαννίνων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων, με την υφυπουργό Παιδείας Μερ. Τζούφη, τον κ. Συναδινό και τον Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμο να κόβουν την κορδέλα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο πρόεδρος της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ Β. Παλαντζίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Συναδινό για την συνεισφορά του στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της ΓΓΑ στην περιοχή.

Στο δικό του χαιρετισμό ο κ. Συναδινός τόνισε πως και ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκει σταδιακά τα δικά του πατήματα, κάνοντας τον παραλληλισμό με την πορεία που διαγράφει και η χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αφού έκανε μία μικρή αναφορά στα έργα που έγιναν στις υποδομές της ΓΓΑ στα Γιάννενα, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ και τους τοπικούς φορείς που βοήθησαν ο κ. Συναδινός τόνισε ότι τους επόμενους μήνες αντίστοιχες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στο Καυταντζόγλειο και στα στάδια των Σερρών και της Καλαμάτας.

Η υφ. Παιδείας κα Τζούφη από την πλευρά της αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης του σχολικού πρωταθλήματος στα Γιάννενα, αλλά και συνολικά στη βελτίωση των υποδομών τα τελευταία χρόνια. Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Γεν. Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστής και εκπρόσωπος της Κυπριακής αποστολής των σχολικών αγώνων.

 

Αναφορά στα επεισόδια

Τόσο ο κ. Συναδινός όσο και η κα Τζούφη δεν απέφυγαν να τοποθετηθούν αναφορικά με τα επεισόδια και τις καταστροφές που έγιναν στο Εθνικό Στάδιο το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΟΚ.

Οι ζημιές στο νέο ταρτάν ευτυχώς δεν είναι σοβαρές, όσο στα καθίσματα της θύρας 10, ωστόσο αυτό ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στην απαράδεκτη και προσβλητική για την τοπική κοινωνία συμπεριφορά μίας μικρής ευτυχώς μερίδας οπαδών της τοπικής ομάδας.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους αθλητικούς χώρους και να μην επιτρέψουμε τη βεβήλωσή τους. Οι ίδιοι αθλητές του στίβου, οι χρήστες του σταδίου με τη συμπεριφορά και το παράδειγμά τους θα δείξουν σε όλους ότι υπάρχει διαφορετική διέξοδος», τόνισε ο κ. Συναδινός.

«Το μήνυμα μετά από αυτά τα γεγονότα είναι πως όλοι οφείλουν να σέβονται και να διαφυλάσσουν τη δημόσια περιουσία και τις εγκαταστάσεις», σημείωσε από την πλευρά της η κα Τζούφη.

 

Πρώτο τεστ με το σχολικό πρωτάθλημα στίβου

Το πρώτο πραγματικό τεστ σε συνθήκες ενός διεθνούς αγώνα αποτελεί για το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου το σχολικό πρωτάθλημα στίβου για μαθητές λυκείου Ελλάδας και Κύπρου που ολοκληρώνεται σήμερα.

Στα Γιάννενα βρίσκονται για το πρωτάθλημα 500 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και 45 αθλητές και αθλήτριες από την Κύπρο.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που επιβεβαιώνει και την άνοδο του κλασικού αθλητισμού, αλλά και το ενδιαφέρον που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο σε επίπεδο σωματείων.

Εκείνο που αναδεικνύεται επίσης όπως τόνισε η συντονίστρια του εκπαιδευτικού έργου φυσικής αγωγής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου Φανή Μπισκανάκη είναι ότι θα μπορούσε και θα έπρεπε το μάθημα της φυσικής αγωγής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχει περισσότερες ώρες στο εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα.

Την κήρυξη της έναρξης των αγώνων έκανε η υφυπουργός Παιδείας Μερ. Τζούφη, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής των εγκαινίων για το νέο ταρτάν.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου