Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:21
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαΐου 2019
Επικαιρότητα

Προχωρά η κατασκευή του άξονα Τύρια – Σιστρούνι

Off

 

 

Νέες προοπτικές της για την ανάπτυξη της περιοχής της Λάκκας Σουλίου δίνουν οι οδικές υποδομές που υλοποιούνται από την νυν Περιφερειακή Αρχή.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας,  με τους οποίους συναντήθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής του  περιοδείας σε περιοχές του Δήμου Δωδώνης ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».

Ο κ. Καχριμάνης μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: 

«Η κατασκευή του οδικού άξονα Τύρια – Σιστρούνι, ένα όραμα γενεών, έχει πάρει σάρκα και οστά. Κάποιοι μέχρι και πριν λίγους μήνες ακόμη,  υποστήριζαν πως δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστεί. Τους καλούμε σήμερα να  διασχίσουμε μαζί το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα του. Δεν είναι μόνο ένα οδικό έργο με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων που κατασκευάζεται με πόρους της Περιφέρειας (συνολικά 16,1 εκ. ευρώ- 12, 6, εκ. ευρώ το τμήμα Τύρια- Ζωτικό, 3,5 εκ. ευρώ για Ζωτικό- Σιστρούνι), αλλά και το  τμήμα  που  παραδόθηκε  στην κυκλοφορία, ήταν και το πλέον δύσκολο από τεχνικής άποψης. 

Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζουν οι εργασίες στο τμήμα Ζωτικό- Σιστρούνι, για το οποίο έχει αναδειχθεί εργολάβος από τις 30 Ιανουαρίου 2019  και  αναμένεται η επιστροφή της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παράλληλα για να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα προχωρήσαμε σε νέα διάνοιξη  προς  Άγιο Ανδρέα (με την πρώτη εργολαβία να έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ),  ενώ έχουμε ήδη κατασκευάσει και την οδική σύνδεση Ζωτικό- Σουλίου. Εμείς μιλάμε με το έργο μας, το οποίο θα συνεχιστεί και την επόμενη θητεία μας, με την ολοκλήρωση της σύνδεσης προς Πρέβεζα,  την ανακατασκευή του επαρχιακού δρόμου προς Δερβίζιανα- Αχλαδέα, καθώς και άλλες βελτιώσεις που απαιτούνται, ώστε όλες οι τοπικές κοινότητες να έχουν πρόσβαση στο νέο οδικό άξονα. Η περιοχή της Λάκκας Σουλίου βγήκε επιτέλους από την απομόνωση και αποκτά ευκαιρίες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, αλλά σταδιακά και στον τουρισμό».

 

Οι περιοδείες

Το πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις επόμενες ημέρες είναι το εξής:

– Παρασκευή 10 Μαΐου

Ολοήμερη περιοδεία στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στις περιοχές- Τοπικές Κοινότητες:

Καρδαμίτσια, Πεδινή, Αμπελιά, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Μάρμαρα, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα, Ανατολή, Κουτσελιό, Κατσικά, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες, Αμφιθέα, Πέραμα. 

– Σάββατο 11 Μαΐου 

10.30 π.μ. Παραμυθιά

12 μ. Λούρος

17.30 Γαρδίκι- Σκάνδαλο- Γλυκή- Καρβουνάρι.

– Κυριακή 12  Μαΐου 

(Από 10 π.μ.) Ελληνικό, Πλαίσια, (Κωστίτσι/ Πάτερο/Φορτώσι) Καλέντζι, Πλατανούσα, Μονολίθι, Γέφυρα Πλάκας, Πράμαντα, και μετά Π.Ε. Άρτας προς Άγναντα, Αθαμάνιο, Μεσούντα, Βουργαρέλι.  

– Δευτέρα 13 Μαΐου

 (Από 10 π.μ.): Στεφάνη – Τύρια- Κρανιά – Θεσπρωτικό – Νικολίτσι – Άσσος – Πολυστάφυλο – Μελιανά –   – Γαλατάς – Ριζοβούνι Απόγευμα: Πόλη Πρέβεζας και Ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο (Λ. Ειρήνης 56)  8 μ.μ.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου