Επικαιρότητα

«Ωχ! τα νεφρά μου» από την Εξαύδα

Off

Η Θεατρική σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου Εξαύδα παρουσιάζει την τρυφερή κωμωδία  του Μπάμπη Τσικληρόπουλου  «Ωχ! τα νεφρά μου»

Ο Μπούλης και ο Μητσάρας βιώνουν τη σκληρή  πλευρά της ζωής. Είναι ρακοσυλλέκτες σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Γνωρίστηκαν και μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο .Είναι αχώριστοι αν και εντελώς διαφορετικοί.

Μέσα στη βαθιά φιλία τους βρίσκουν  το αντίδοτο στον ατομισμό και την υποκρισία. Το αντίδοτο στις σάπιες σχέσεις ανταγωνισμού και εκμετάλλευσης μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα απ΄ την φιλία τους καλλιεργούν τη δύναμη εκείνη  που μπορεί να κάνει κάθε  άνθρωπο να σταθεί όρθιος και να παλέψει με περηφάνια και  αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της ζωής.

Η Μαγδαληνή, η ιερόδουλος των φτωχών, μπαίνει στη ζωή τους. Η ανθρωπιά τους μιλάει στην ψυχή της. Βρίσκει αυτό που της στέρησε η ζωή. Την αγάπη και τον σεβασμό από τους άντρες. Γίνεται αληθινή  φίλη τους.  

Όπως όλοι οι φτωχοί έχουν ένα σωσίβιο, το όνειρο. Η κρύα παράγκα που μένουν ζεσταίνεται και φωτίζεται  απ’ το όνειρο ζωής για ένα ταξίδι σε μια θάλασσα… με χουρμαδιές.

Σε έναν κόσμο που όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, όπου τίποτε δεν χαρίζεται, ούτε καν το όνειρο,  ο αινιγματικός κύριος με το μαύρο κοστούμι που τους χαμογέλασε δύο φορές, ο εισοδηματίας που λέει ότι γνωρίζει ποιες είναι « αι βουλαί  του Κυρίου…»,  θα τους δώσει την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν… με τι αντάλλαγμα όμως;

Οι συντελεστές είναι: Σκηνοθεσία:Γιώργος Πρέντζας,Σκηνικά- κοστούμια: Εξαύδα, Μουσική επιμέλεια: Νεκταρία Λαμπράκη

Φωτισμοί: Νίκος Γούλας, Αφίσα-Πρόγραμμα: Νέλλη Σαβράνη

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Σαριτζόγλου (Μπούλης), Παναγιώτης Κόρδας (Μητσάρας), Κωστής Φαρμάκης (Κύριος), Στέλλα Δουγαλή (Μαγδαληνή)

Oι παραστάσεις θα δοθούν σε δύο ακόμη τετραήμερα (Παρασκευή -Σάββατο-Κυριακή και Δευτέρα) στις ημερομηνίες:10-13 Μάη και 17-20 Μάη

Ώρα έναρξης: 21.30,στο θεατράκι της Οδού Κουντουριώτη 31, τηλ. κρατήσεων:6973307103.

Γενική είσοδος-οικονομική ενίσχυση: 5 ευρώ

Παρέχονται 5 δωρεάν θέσεις για ανέργους σε κάθε παράσταση.

Αναγκαία η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου