Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 06:58
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαΐου 2019
Αθλητικά

Νέο κορμό θέλουν να φτιάξουν στον ΠΑΣ

Off

Σημαδιακές είναι οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όχι για κάποιον πολιτικό λόγο, αλλά γιατί η διεξαγωγή τους οριοθετεί και το τέλος των προπονήσεων για τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Μετά την επισημοποίηση του «διαζυγίου» με τον Γ. Πετράκη, ο οποίος αναχώρησε ήδη από την Τετάρτη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές της εβδομάδας για να τακτοποιήσει προσωπικές υποχρεώσεις, οι προπονήσεις της ομάδας συνεχίζονται με την ευθύνη των Β. Αλεξίου και Γ. Πλαβούκου. 

Οι περιπτώσεις τους θεωρούνται διαφορετικές από αυτές του Γ. Πετράκη και του Γ. Ταουσιάνη, καθώς στις προθέσεις της ΠΑΕ είναι να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί τους.

Τουλάχιστον πάντως για τον Β. Αλεξίου θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ένας εκ των κορυφαίων γυμναστών στην Ελλάδα που εργάστηκε με απόλυτη επιτυχία στη Σούπερ Λίγκα, έχει πολλές προτάσεις για να ασχοληθεί επαγγελματικά με ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας. 

Η τελική απόφαση βέβαια της ΠΑΕ θα εξαρτηθεί και από τις απαιτήσεις του νέου τεχνικού της ομάδας με τον Γ. Χριστοβασίλη να αναζητά την καλύτερη δυνατή επιλογή, όχι όμως ως λύση ανάγκης, αλλά ως μία λύση μακρόχρονης προοπτικής για την ομάδα.

 

Προτάσεις και συζητήσεις

Το δεύτερο πεδίο ενδιαφέροντος φυσικά μετά από αυτό του προπονητή, αφορά στη στελέχωση του νέου ρόστερ της ομάδας όπου ήδη έχουν ξεκαθαρίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών, που αποχωρούν. Αυτοί είναι οι Γιάκος, Βελλίδης, Αθανασιάδης, ο Μάνος που δε θέλει να αγωνιστεί έτσι κι αλλιώς σε μικρότερη κατηγορία και ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει για το μέλλον του και ερωτηματικά αποτελούν και άλλες περιπτώσεις έμπειρων παικτών, που έχουν μεν συμβόλαια, όμως για τα δεδομένα της μικρότερης κατηγορίας θα τους ζητηθεί πιθανότατα να τα αναπροσαρμόσουν.

Τέτοιες περιπτώσεις παικτών είναι του Άντι Λίλα, του Θ. Τζημόπουλου, του Αλ. Μιχαήλ, του Μιχ. Μπουκουβάλα ίσως και του Κ. Περιστερίδη, που έχασε όλη τη φετινή χρονιά, λόγω του τραυματισμού του.

Στον Μπουκουβάλα έγινε πρόταση να παραμείνει στην ομάδα και ο παίκτης ζήτησε χρόνο για να απαντήσει, όμως δύσκολα θα επιλέξει τον ΠΑΣ, αν βρει κάποια πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λίγκα. Πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του έγινε και στον Κάργα, που αποδείχθηκε η καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου, όμως πολύ δύσκολα θα επιλέξει ο παίκτης να μείνει για ένα χρόνο στη μικρότερη κατηγορία.

Διαφορετικές είναι οι περιπτώσεις των Ευαγγέλου και Νεόφυτου Μιχαήλ, που έχουν αποκτηθεί ως δανεικοί, με διετή διάρκεια και οι συζητήσεις θα γίνουν εξαρχής με τις ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Βιδάλ και Ντόλοβατς είναι δύο παίκτες που στηρίχθηκαν από την ομάδα τη φετινή και την περσινή χρονιά, κανείς τους όμως δεν άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και τίθεται θέμα και δικής τους αποχώρησης.

Από τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν συμβόλαια με τον ΠΑΣ και προς το παρόν δεν τίθεται κάποιο θέμα αποχώρησής τους, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι θα ενταχθούν στην πρώτη ομάδα και παίκτες από την Κ19 και την Κ17.

 

Επικυρώθηκε η βαθμολογία

Επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, με 13 ομάδες να ψηφίζουν υπέρ, ενώ ο κ. Χριστοβασίλης ψήφισε κατά, θεωρώντας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση, αφού προς το παρόν η διαδικασία κόλλησε στη Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υπέρ ψήφισε και ο Λεβαδειακός, αλλά με επιφύλαξη ενώ από τη διαδικασία απουσίαζε ο Άρης. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν είχε συμμάχους σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου