Επικαιρότητα

Δέσμευση για νέα έργα υποδομών 15 εκατ. ευρώ

Off

Έργα με 12 εργολαβίες 6,5 εκατ. ευρώ εξελίσσονται σε περιοχές που για χρόνια δεν έχουν βασικές υποδομές. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας με ανακοίνωση χτες, ανέλαβε για τη νέα δημοτική περίοδο τη δέσμευση ολοκλήρωσης των υποδομών στις περιοχές επεκτάσεως του Σχεδίου, με ένα πρόγραμμα έργων ύψους 15 εκατ. ευρώ το οποίο έχει ήδη επεξεργαστεί η Δημοτική Αρχή.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η επέκταση του σχεδίου πόλης για περιοχές όπως Λασπότοπος, Βοτανικός, Βρυσούλα, Νέα Ζωή, Δροσιά-Πεντέλη, Καλλιθέα-Αγία Τριάδα, Σεισμόπληκτα, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Κιάφα-Συρράκο, Καρδαμίτσια, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Πεδινή, τις περιοχές Κατσικά και Λόφος Βελισσαρίου.

δεν συνδυάστηκε με την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για να είναι μια πόλη βιώσιμη για τους χιλιάδες κατοίκους των περιοχών αυτών. 

Για την εκκίνηση δύο νέων εργολαβιών ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν χτες το πρωί στο Κάτω Νεοχωρόπουλο ο Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας και Έργων, Γιάννης Λιόντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνα Μπακόλα και Γωγώ Γιώτη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρόπουλου Αρσένης Κάτσενος καθώς και τοπικοί Σύμβουλοι, αλλά και κάτοικοι από την περιοχή. 

Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας μίλησε στα μέσα ενημέρωσης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, δεδομένων των περιορισμών εμφανίσεων στα ΜΜΕ που έχουν οι Θωμάς Μπέγκας και Γιάννης Λιόντος ως υποψήφιοι. 

Ο κ. Μανταλόβας έκανε γνωστό πως τα χρήματα που εισέπραξε ο δήμος Ιωαννιτών από το 2014 έως το τέλος του 2018 από εισφορές των κατοίκων είναι 2 εκατ. ευρώ. 

«Σίγουρα αυτά τα χρήματα ήταν πολύ λίγα για να καλύψουμε ένα μέρος των τεράστιων αναγκών. Γι’ αυτό ως Δημοτική Αρχή κάναμε την πολιτική επιλογή να επιστρέψουμε πολλαπλάσια χρήματα μέσα από έργα για όλες αυτές τις περιοχές. Στο διάστημα των 4,5 χρόνων δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε 12 εργολαβίες προϋπολογισμού 6.5 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της επέκτασης του σχεδίου πόλης. Σήμερα  με την παρουσία μας στο Κάτω Νεοχωρόπουλο σηματοδοτούμε την εκκίνηση δύο ακόμη πολύ σημαντικών εργολαβιών προϋπολογισμού 1,6 εκ ευρώ», είπε ο Αντιδήμαρχος

Απαντώντας στον αν πρόκειται για προεκλογικά έργα, ο κ. Μανταλόβας ανέφερε ακόμα πως «δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα, υπάρχουν προεκλογικές υποσχέσεις. Τα έργα που αναφερόμαστε υλοποιούνται, έχουν διασφαλισμένους πόρους και εγκατεστημένες εργολαβίες. Κι αυτό που σίγουρα θα μείνει με αυτή τη Δημοτική Αρχή στη σημερινή  και στην επόμενη δημοτική θητεία, είναι έργα χρήσιμα για τους πολίτες».  

«Θέλω εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας Θωμά Μπέγκα να αναλάβουμε μία δέσμευση για την επόμενη θητεία: τα χρήματα που ως δημοτική αρχή βρήκαμε με κόπους την προηγούμενη δημοτική περίοδο, δεσμευόμαστε ότι θα τα πολλαπλασιάσουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ήδη το έχουμε επεξεργαστεί και δεσμευόμαστε απέναντι σε χιλιάδες πολίτες ότι θα το υλοποιήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια», είπε επίσης ο Θανάσης Μανταλόβας αναφέροντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 15 εκατ. ευρώ για την επόμενη θητεία για τις περιοχές της επέκτασης του σχεδίου πόλης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πέντε πηγές: από τις εισφορές των κατοίκων σε χρήμα, από  ίδιους πόρους του Δήμου, από πόρους του ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και αν χρειαστεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Είναι σίγουρο πως αυτό το πρόγραμμα των 15 εκατ ευρώ με αναλογία 60% για την πόλη και 40% για τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα κλείσει στο σύνολο του τις αναγκαίες υποδομές που έχουν χιλιάδες κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές. Το πρόγραμμα έργων θα αφορά απαλλοτριώσεις, διανοίξεις δρόμων, κατασκευή δικτύων για όμβρια, οδοστρωσία, πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου