Επικαιρότητα

Βραβείο καλύτερης εργασίας για τη Χειρουργική Κλινική

Off

Το 1ο βραβείο καλύτερης εργασίας, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη 3-5 Μαΐου, έλαβε η Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο τίτλος της εργασίας ήταν:  «Χειρουργική αντιμετώπιση του Ηπατοκυτταρικού Καρκίνου (ΗΚΚ) – Ελληνική πολυκεντρική μελέτη με συγγραφείς τους Γκλαντζούνη Γ., Σωτηρόπουλο Γ.,  Τζίμα Γ., Καραμπά Α.,  Παλιούρα Α., Δαβάκη Σ., Φελέκουρα Ε. 

Η ερευνητική αυτή κλινική εργασία αποτελεί την πρώτη πολυκεντρική μελέτη στην χώρα μας στην χειρουργική αντιμετώπιση του Ηπατοκυτταρικού καρκίνου. Είναι συνεργασία της Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Α′ και Β′ Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και με το τμήμα χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων του Νοσοκομείου «Υγεία». 

Η Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της μελέτης.

Ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος είναι το πιο συχνό πρωτοπαθές κακόηθες νεόπλασμα του ήπατος. Είναι πολύ επιθετικός όγκος με επιβίωση μικρότερη του έτους εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Η χειρουργική αντιμετώπιση του όγκου αυτού αποτελεί την  καλύτερη θεραπεία, για την επίτευξη μακροχρόνιας  επιβίωσης σε συνδυασμό με καλή ποιότητα ζωής. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι εξειδικευμένες μονάδες Χειρουργικής Ήπατος της χώρας μας έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση του ηπατοκυτταρικού καρκίνου,  παρόμοια με αυτά των αντίστοιχων κέντρων του δυτικού κόσμου. Η μελέτη αυτή έδειξε επίσης πως η μονάδα Χειρουργικής Ήπατος–Χοληφόρων–Πάγκρεατος της Χειρουργικής κλινικής   του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Ιωαννίνων, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ερευνητικό και κλινικό  επίπεδο στην αντιμετώπιση των πρωτοπαθών νεοπλασμάτων ήπατος.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ